- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- PLC programozás
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #22649 üzenetére
"A Bass és a Treble gomb egy helyen megakad. Ez miért van?" - Az a pont a középállás, azaz pontosabban az alapállás. Ehhez képest lehet balra tekerve csökkenteni, jobbra tekerve pedig növelni a mély és magas hangok szintjét.
Szerk.: Lekéstem.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
SyneT87
tag
válasz kalozhun100 #22649 üzenetére
Mall.hu-tól rendeltem, ha neked most ahogy olvasom jó, akkor sztem kérek először egy cserét és ha az is rossz akkor visszakérem a pénzt. Amúgy én olyan 45 cm-re vagyok a hangfaltol es ugy hogy csak a konnektorba volt bedugva zúgott elég hangosan. Amúgy én tegnap vettem át.
Köszönöm a válaszokat! Üdv
-
-
J97
tag
(#22645) Degeczi: Nem egészen, legalábbis a Kürbis esetében. Megörültem, hogy valószínűleg ebben is van egy passzív hangváltó, sajnos itt is csak egy kondival oldották meg ezt, mint a geniusnál. Ha nem tévedek az R1600T -ben van még egy passzív hangváltó is. Egyelőre napoltam a vásárlást újfent, majd ha úgy alakul újra körbe nézek a studio monitorok körül.
Bocs helyesbítek félre olvastam. Úgy olvastam, hogy ugyanaz! Viszont attól még valóban származhatnak azonos gyártótól! Mindegy a lényeg, hogy nekem negatív pont a passzív hangváltó hiánya az R1600 -hoz képest, bár ettől még lehet jó.
Most anyu gépére kellett nézek valamit hangszórót. Emlékeztem, hogy itt régről Bodz fórumtárs linkelte a [Genius SP-HF150] -et. Első körben is egy [Genius SP-S110] -et néztem ki neki. Nincsenek igényei, a lényeg, hogy szóljon valami ha nagy ritkán megnéz egy yt videót. Zenét amúgy is CD lejátszóról hallgat. Az SP-S110 -hez amúgy is volt szerencsém, hát nem jó de szól kb. ennyi. Ehhez képest az SP-HF150 hozott egy kis meglepetést. Jobban is néz ki és hangra is jobb nála. Ennek van legalább egy kis "alja" és itt ott elszórva fel lehet fedezni egy kis sztereo teret is. Legalábbis a 110 -hez képest mindenképpen kellemesebb hangzást produkál! Árban kb. hasonló kategória a kettő. Ha valaki hasonló célból keresne hangszórót és akad egy szabad USB portja, ugyanis erről kell táplálni, a kettő között mindenképp a 150 -es a jobb választás!
[ Szerkesztve ]
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Degeczi
nagyúr
Igen: voltak korábban belső képek, tökugyanolyan belsőt, szerelést elárulva, mint a Modecom-ok esetén. Amire alább reagáltam, az pedig a "Kugel" volt, ami a Modecom 120-nak ikertestvére (azokban mondjuk aktív a keresztváltó, biamplifikált).
Edifier néven valszeg korábbi típusokat forgalmaztak, azokhoz képest már lehet eltérés - és egyszerűsítés is, valóban. -
zsizsef
senior tag
Lebontottam a Kürbis aktív részének hátlapját. Mire vagytok kíváncsiak?
-
Rover623
félisten
"Megörültem, hogy valószínűleg ebben is van egy passzív hangváltó, sajnos itt is csak egy kondival oldották meg ezt, mint a geniusnál. "
"Mindegy a lényeg, hogy nekem negatív pont a passzív hangváltó hiánya az R1600 -hoz képest, bár ettől még lehet jó."
Ezt járjuk körbe kicsit!
Miért is akarsz te minden áron a jel (hang) útjába mindenféle tekercset, kondit meg ellenállást?Mire is szolgál a "hangváltó"?
Tudomásom szerint egy klafa több utas hangdobozban:
- meg kell akadályozni, hogy az alapvetően eltérő frekvenciatartományban ("mély", "közép", "magas") működő hangszórók "egymásra" dolgozzanak
- meg kell akadályozni, hogy egy-egy hangszóró olyan frekvenciatartományban dolgozzon, ahol már jelentősen torzít
- illeszteni kell az eltérő érzékenységű hangszórókat egymáshoz
- futásidő korrekciót kell alkalmazniMinél több hangszóró van egy dobozban, minél több "funkciót" kell megvalósítani a fent felsoroltak közül, és persze minél bénábban vannak összeválogatva a hangszórók, annál bonyolultabb és természetesen költségesebb hangváltót kell tervezni és beépíteni.
A bonyolult hangváltónak viszont van egy olyan hozadéka is, hogy saját "hangja", karaktere, torzítása van.
Vagyis amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon!Ha jól válogatjuk a hangszórót, ha jól tervezzük a dobozt, a belső kábelezést, akkor lehetséges egyszerűbb hangváltót is alkalmazni, extrém esetben egy kondit a magassugárzónál, hogy ne kapjon olyan alacsonyfrekis jelet, hogy kiugorjon a foglalatából!
A mélysugárzót pedig akár direktbe is rá lehet kötni az erősítőre, az extrém mélyek levágását rábízva a konstrukció gyengeségére és a membránméretre, a magasak levágását pedig pedig szintén a fizikára!
Természetesen ha csak az olcsó gyártásra koncentrálva konstruálnak meg ilyen felépítéssel egy dobozt, akkor az gyatrán fog szólni, de egy kis odafigyeléssel szépen szóló, természetes hangú zajongót lehet így előállítani, különösen szép tranziens átvitellel!
Mint mindig, itt is a középút a legjobb, lehetőleg jó minőségű hangszórókat összepárosítva, minél egyszerűbb felépítésű hangváltóval költséghatékonyan lehet készíteni jó hangzású hangdobozokat...kedvezve így az erősítőnek és a fülnek is...[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Degeczi
nagyúr
válasz Rover623 #22666 üzenetére
Ez szép, és igaz is lehet - de ne legyen illúziónk: ebben a kategóriában minden a spórolásról szól, nem hangminőség miatti kísérletezgetésről. Jó eséllyel még a bass-reflex portcsövek is hasra bökve kerülnek föl, nem számítgatások és pláne kísérletezgetések eredményeként.
A hangváltó kérdését mondjuk valóban megoldja a végfok IC-k olcsóbbodása: egyre több típus, néha a belépőszintűek is (pl. Modecom 56) egyszerűen külön végfokot adnak minden hangszórónak - mert különben tényleg nyűgös feladat egy hangváltó hangszórókkal korrekt összehangolása, sokkal egyszerűbb az aktív.
[ Szerkesztve ]
-
Rover623
félisten
válasz Degeczi #22668 üzenetére
"Jó eséllyel még a bass-reflex portcsövek is hasra bökve kerülnek föl, nem számítgatások és pláne kísérletezgetések eredményeként."
Rátapintottál az egyik kedvencemre...a - jó esetben korrektül feketére festett - újrahasznosított WC papír gurigákra!
Mindegy hogy mekkora a doboz, hova, milyen átmérőben és hosszban kellene...WC guriga, és kész![ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Hangfal vásárlás előtt állok. (Egyelőre) nem szánok rá túl sok pénzt (nagyjából 5000 forint körül), ehhez mérten az igényeim sem túl nagyon. Leginkább az lenne a fontos, hogy üresjáraton ne zúgjon-búgjon. Felhasználás szempontjából film, játék, némi zene lenne, alaplapi kimenetről (esetleg alaplapi digitális kimenetről, de felteszem az messze nem ez a kategória ).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e 4-6 ezer forint magasságában olyan hangfal, ami vállalható, vagy tényleg annyira megéri a másfél-kétszeres árat egy HF1250B?
-
premete
veterán
válasz Borote #22670 üzenetére
Geniusért egy fillért nem adnék, most dobtam ki, 10x használtam kb.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
csabyka666
veterán
válasz Borote #22670 üzenetére
A búgással kapcsolatban én azt olvastam, hogy ezek a belépőszintű Genius hangfalak egytől-egyig búgnak, kisebb-nagyobb mértékben.
Ezt sajnos csak megerősíteni tudom, nemrég vettem egy Geinus SP-HF2000X-et, és sajnos az is búg. Ez filmezésnél zavaró lehet, de a zenei élmény kárpótol a búgásért, mert amúgy fantasztikusan szól! (Illetve elméletileg egy kis alkatrészcserével orvosolható ez a zaj, de ezt még nem próbáltam.)
Persze csodát ne várjunk ezektől a hangdobozoktól, de kategóriájában szerintem több, mint jó.Hogy megéri-e azt a párezer forint pluszt? Egyértelműen igen!
@kalozhun100: Nálad nem búg a 1250B?
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Degeczi
nagyúr
válasz csabyka666 #22673 üzenetére
Sokban függ, milyen búgásról van szó!
Ha a trafó búg mechanikusan, azzal csak annyit tudsz tenni, h picit rugalmasabban rögzíted: beteszel alá pl. egy kivágott bicikligumi belsőt. Megszüntetni nem fogja, de érezhetően csökkenti - gyakorlatilag ingyen.
Ha a tápszűréssel van gondja, tehát a hangszórókból jön a zaj, az már valóban drágább lehet (pl. pufferkondik cseréje) - viszont szinte biztosan megszüntethető.
-
B1T3
addikt
válasz premete #22676 üzenetére
A két ajánlott modellt pedig szinte csak dicséret éri itt, és elég sok tapasztalat felhalmozódott már róluk. De ha kivesszük a képből a 1250B-t és a 1255B-t, akkor nem is nagyon marad más, amit nyugodtan ajánl az ember. Ha úgy vesszük, mind „selejt” ebben a kategóriában; ezek közül tud kicsit kiemelkedni az említett két hangfal.
-
premete
veterán
Ezt ajánlotta, hétfőre itt is lesz. Remélem, jobb lesz, mint a genius.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
SyneT87
tag
válasz SyneT87 #22653 üzenetére
Ha esetleg érdekel valakit még a búgós Genius SP-HF1250B esete, akkor a következő történt:
- megkaptam -> bedugtam -> úgyhogy a line in be se volt dugva csak áram alatt jó hangosan búgott 1 méterről is hallva (hangerőtől függetlenül)
- másnap visszavittem a mall.hu-soknak
- rendeltek nekem egy újat
- megint másnap mehettem az újért
- kipróbáltam az üzletben minden jónak tűnt, haza hoztam kipróbáltam és minden oké
Feles hangerőn használom kb fele-fele arányban van a hardveres és szoftveres hangosítás és 0 búgása van, gyönyörű szépen szól, maximálisan meg vagyok elégedve vele!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha pedig ti is kifogtok egy gyári hibás darabat, azonnal cseréltetni kell, mert megéri!Üdv,
Szilárd -
csabyka666
veterán
válasz Degeczi #22675 üzenetére
Itt a táppal lesz gond, mert abból a hangfalból is jön a búgás, amelyikben nincs erősítő. Ugyanúgy búg mindkettő...
Itt olvastam, hogy megszüntethető, és meg is fogom próbálni, de most államvizsgára készülés miatt nincs rá időkeret.
Ha ez bejön, akkor az valóban "heaven" lenne, mert amúgy tényleg király a cucc!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Miért kell szembemenni a fórum témájával!? Ennyi ember csak nem ír butaságokat...
-
ToniSoprano
addikt
válasz kalozhun100 #22685 üzenetére
Nekem is kiderült hogy nekem is hibás a genius 1250B "üres" hangfal, azon is a magas hangszóró eléggé cincogósan szólt, főleg alacsony hangerőn. Nekem abszolút nem zúgott, még magasabb hangerőn se, visszavittem a mall.hu-ba, azt hittem tiltakoznak, hogy nem hallják meg, ilyesmi, hangosan szól, stb. de azonnal kiállították a szervizlapot a hibáról.
Sajnos vásárláskor tényleg ki kell próbálni a cuccost. Kérdeztem őket erről a termékről, mondták van hibás, de nem tapasztalták, hogy több lenne mint a többi márka esetén.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz schawo #22692 üzenetére
Erre a linkra válaszoltad, hogy a Genius 2 éve is 10 alatt volt. : [link]
Attól, hogy nem érdekel, mégis válaszolsz rá, legalább olvasd el az előzményeket, ne azt, hogy a "A Genius 2 éve is 10000 alatt volt." FYI a Genius nem egyféle dolgot gyárt.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
kalozhun100
őstag
válasz ToniSoprano #22688 üzenetére
Ilyen k*va halk súgás hallható nem? Én csak akkor hallom ha odanyomom a fülem a hangfalra.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
kalozhun100
őstag
Amúgy másnál is búg a Genius hangfal, ha hozzáérek a jack dugóhoz( csak a konektorba van bedugva), jó hangosan? Nem lehet földhurok?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
titán
válasz kalozhun100 #22696 üzenetére
A Földön minden hangrendszer búg, ha ezt csinálod.
(#22698) kalozhun100
Nem[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Degeczi
nagyúr
válasz kalozhun100 #22698 üzenetére
Nem valószínű, mert nem hirtelen reccsenés - de miért tennéd?
Hangrendszert mindig utoljára kapcsolsz be, ha a forrás már be van (számítógéptől, hangkártyától függően elég nagyot tud némelyik durranni), és végképp ugyanez vonatkozik az összekötésre is: csak kikapcsolt állapotban.
Nyitott, üresen lógó bemenettel nem kapcsolod be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest