Hirdetés

Zalman Z11 midi ház Darth Vader beütéssel

Hirdetés

Mostanában bár elég sok számítógépházzal rohamozták meg a gyártók a piacot, de ezek között olyan igazán formabontó nem nagyon akadt. A Zalman ma bejelentett Z11 midi ház formavilága viszont elég egyedinek mondható, futurisztikus vonalvezetése miatt elsősorban játékos felhasználók állhatnak a középpontban.


[+]

A Z11 legszembetűnőbb része az alsó kiszélesedő légbeömlő szekció, mely markáns rácsozatával leginkább Darth Vaderre hasonlít. Ezen kívül előlapján csak 5 x 5,25”-es külső meghajtóhely látható. A ház tetején egy lankás tároló rekesz helyezkedik el, mely szinte könyörög, hogy SATA dokkolóvá válhasson, remélhetőleg egy jövőbeli verzióban némi felárért cserébe nem hagyják ki ezt a ziccert. Körben itt sorakoznak az audió csatlakozók és 4 x USB 2.0 port. A tető hátsó része áttetsző légterelő elemekkel borított, melyek az opcionálisan beszerelhető LED-es ventilátor vényében sütkérezhetnek.


[+]

Beltere már kevésbé izgalmasnak mondható, ettől függetlenül szerszámmentesen szerelhető és hozza az elvárt funkciókat. A 90 fokban kiforgatott keretbe összesen 5 x 3,5”-es adattároló rögzíthető, SSD rendszerbe illesztéséhez pedig egy beépítőkeretet mellékelnek a csomagban. Az alaplaptálcán több szerelőablakot és kábel bújtató rést is vágtak, a gumi csapóajtókat azonban a Zalman is lespórolta. A légszűrőkkel megtámogatott hűtési rendszer alapból egy 120 mm-es, kék LED-es elülső, egy 120 mm-es hátsó és 2 x 80 mm-es oldalsó ventilátorból áll, mely további három egységgel bővíthető.


[+]

A Zalman Z11-ből érkezik egy Plus verzió is, mely az előlapi 4 x USB 2.0 portból kettőt USB 3.0-ra cserél, valamint egy további 120 mm-es, kék LED-es ventilátort is tartalmaz a ház tetejébe építve. A Z11 és Z11 Plus midi számítógépházak megjelenése úgy két hét múlva várható, vételáruk rendre 69,99 és 79,99 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés