Hirdetés

CES 2012: SilverStone TJ04-E midi ház – 2004 után modernizálva

Hirdetés

A SilverStone Temjin számítógépház szériájának TJ04-es modelljét már lassan egy évtizede, 2004-ben mutatta be, most azonban az idei CES-en úgy gondolták, eljött az ideje a frissítésnek és bejelentették az utódot. Az új verzió TJ04-E elnevezésében az E utótag az „Evolution” szóra utal, vagyis a gyártó valóban a régi koncepció tökéletesítését tűzte ki célul. A külső nem nagyon változott, ezzel ellentétben a belső alapos átalakításon esett át.


[+]

A SilverStone minőség természetesen jelen esetben is adott, a 214 mm x 489 mm x 489 mm kiterjedésű midi torony felépítése igen masszív, az acélból és alumíniumból felépített ház tömege közel 10 kg (egészen pontosan 9,6 kg). A TJ04-E a szokásos szögletes formavilágot kapta, mintha a tervezőknek egy derékszögű vonalzó lenne a legfőbb fegyverük, de a minimalista stílust kedvelőknek pont ez jelenti vonzerejét.

Előlapját egyetlen 7 mm vastag, szálcsiszolt alumínium panel képzi, kialakítása maximálisan szimmetrikus, a gombokon, LED-eken és 4 x 5,25”-es külső meghajtóhelyen kívül semmilyen egyéb csatlakozóval vagy légbeömlő nyílással nem terhelték az előlapot. A ház tetején egy merevlemez dokkolóra emlékeztető lankában sorakozik az fülhallgató kimenet, a mikrofon bemenet és 2 x USB 3.0 port, de a látszat csalóka, dokkolónak nyoma sincs.


[+]

Az érdekességek az ablakos oldallap eltávolítása után kezdődnek igazán. A merevlemez keretbe összesen 9 x 3,5”-es meghajtót zsúfolhatunk, mely sűrűséget a gyártó mindenféle trükkel kívánja ellensúlyozni. Először is a keret egy különleges passzív hűtőbordát kapott, ami a házban uralkodó kereszthuzatban bizonyára hatékonyan végzi a dolgát. Ennyi adattároló rendezett bekábelezése sem egyszerű feladat, erre két speciális SATA kábelt mellékeltek a csomagban. A 2,5”-es meghajtók rögzítésére a ház aljában egy külön konzol áll rendelkezésre, mely összesen 6 egység egyidejű befogadására képes. További plusz pont, hogy a rögzítőkeretek eltávolítása nélkül is akár 430 mm-es bővítőkártyák is beférnek a rendszerbe.


[+]

A hűtésről gyárilag egy felső, egy oldalsó és egy hátsó 120 mm-es ventilátor gondoskodik, ezek 1200 percenkénti fordulat mellett 21 dB(A) zajszintet produkálnak. Ha az általuk keltett huzat kevésnek bizonyulna, további három légkavaró installálható a konfigurációba. Ahol csak lehetséges, ott könnyen eltávolítható és tisztítható porszűrökkel védték a belteret. Az alaplaptálca a kötelező processzor mögötti szerelőablakon kívül számos bújtatórést kapott, ezek azonban „csupaszok”, gumi takarókat nem kaptak.


[+]

A SilverStone TJ04-E midi számítógépház vételára 129 euró és a gyártó állítása szerint még a hónap végéig a boltok polcaira kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés