Hirdetés

Valahonnan ismerős a Xigmatek új nyitott toronyháza…

A Zeus Spectrum Edition a Cougar Conquerhez hasonlóan döntött kialakítást és nyitott belteret kapott.

A Xigmatek most bemutatott, Zeus Spectrum Edition névre keresztelt, ATX méretű alaplapokat befogadó miditornya biztosan jól fog szerepelni a szellőzést vizsgáló tesztekben, hiszen a hátrafelé döntött gépház olyan nyitott kialakítást kapott, amit például a Cougar Conquernél és annak kisebb testvérénél is láthattunk. A váz nagy része 1,2 milliméter vastag acéllemezekből készült, míg kétoldalt edzett üveglapok biztosítják a rálátást a beltérre. Elöl egy méretes, RGB LED-ekkel feltuningolt panel is helyet kapott, innen ered a megnevezés Spectrum tagja.

Alaplapból ATX és microATX méretű példányokat szerelhetünk be, előbbibe 7 darab bővítőkártyát tehetünk maximum 320 milliméteres hosszúságig, míg a processzorhűtő magassága 160 milliméterben lett limitálva. A legfeljebb 200 mm hosszú ATX tápegység helye a ház aljában, nagyjából középen van, az alaplappal egy légtérben. Az adattárolókat a tetőlemez alá és az alaplaptálca hátoldalára is felapplikálhatjuk, előbbi helyre egy 2,5 vagy egy 3,5 hüvelykes darab fér, míg utóbbinál nincs szükség választásra, mindkettő számára megtaláljuk a rögzítőpontokat.

Hűtési lehetőségekből már többet kapunk, dönthetünk a vízhűtés mellett, ebben az esetben fentre és előre 360, hátra pedig 120 mm hosszú radiátorokat építhetünk be, a léghűtés szerelmesei pedig akár 8 darab 120-as ventilátorral is kitömhetik a házat. Az I/O panelt a tetőlemez és az előlap találkozásánál találjuk, ide került a bekapcsoló- és az újraindítógomb, egy 3,5 milliméteres jack kimenet, valamint két darab USB 3.0 csatlakozó.

A Xigmatek Zeus Spectrum Edition piacra kerülésének várható dátumáról, illetve az árcédulájára kerülő összegről egyelőre nem közöltek információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés