Hirdetés

Lecsapott a piacra a Xigmatek Poseidon

A tenger istenéről elnevezett gépházból az RGB mellett a radiátorhelyek sem hiányozhatnak.

Lerántotta a leplet legújabb gépházáról a Xigmatek, amely a Poseidon RGB nevet kapta. Bár a vízhűtéssel kapcsolatos lehetőségek nem mutatnak újdonságot a piac többi szereplőjéhez képest, hiszen mindössze két darab 240 és egy 120 mm hosszú radiátor szerelhető be, egyértelműen menőbb ez a név, mintha néhány betűt és számot véletlenszerűen egymás mellé tettek volna.


[+]

A Poseidon RGB egy 450 x 400 x 205 milliméteres, legfeljebb ATX méretű alaplapokat fogadó miditorony, amelyet elöl és oldalt is edzett üveg borít. Az ablakok remek rálátást biztosítanak az előre és hátra gyárilag beszerelt, összesen négy darab 120 mm átmérőjű, RGB LED-ekkel megspékelt ventilátorra, ezeket igény esetén további két darabbal egészíthetjük ki a levehető porszűrővel burkolt tetőlemez alatt. A légkavarók dedikált négycsatornás PWM és RGB kontrollert is kaptak, erre pedig nem csak a lapátos komponenseket köthetjük rá, hanem az előlap jobb oldalán végigfutó RGB szalagot is. A világítás színét a mellékelt vezeték nélküli távirányítóval állítgathatjuk, de az alaplapra kötve az ismertebb alaplapgyártók (ASUS, MSI, Gigabyte, ASRock) szoftvereire is rábízhatjuk a dolgot.


[+]

A beltér két részre van osztva, alulra helyezhetjük el a legfeljebb 170 mm hosszú, ATX formátumú tápegységet, fölé pedig az alaplapot, valamint a beleszerelhető 165 mm magas processzorhűtőt és a maximum 360 mm hosszú grafikus kártyát. Meghajtóból mindkét, manapság elterjedt méretkategóriából megpakolhatjuk a házat, 3,5 hüvelykesből kettő, 2,5 hüvelykes rokonaiból pedig összesen négy darab számára találhatunk helyet. Az I/O panelen a jól megszokott csatlakozótípusok képviseltetik magukat, a különálló hang ki- és bemeneten kívül két-két USB 2.0-s és 3.0-s portot találhatunk a ház tetejének első éle felé tapogatózva.


[+]

A Xigmatek Poseidon RGB piacra kerülésének várható időpontja és ajánlott fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés