Windows blog: SkyDrive alkalmazás Androidra

A SkyDrive egy online dokumentumtároló és fájlmegosztó felhőszolgáltatás, amelyet Windows vagy Mac operációs rendszert futtató számítógépünkről is bármikor el tudunk érni. Fontos tulajdonsága, hogy ha több gépen is egyszerre telepítve van, akkor a szolgáltatást megnyitva mindig az adott dokumentum vagy kép legújabb verzióját érhetjük el, nem kell várni a frissítésekre. A napokban azonban végre androidos eszközre is megjelent a SkyDrive kliense, így ilyen típusú mobiltelefonról is elérhetővé váltak a felhőben tárolt anyagok (teljessé téve az iOS, Windows Phone, Android triumvirátust).

A SkyDrive alkalmazás egyébként a Google Playből tölthető le ezen a linken keresztül. Futtatásához legalább 2.3-as Android verzió szükséges, így a Froyo-t vagy az ennél régebbi rendszereket hivatalosan nem támogatja a szoftver. Az alkalmazáson keresztül minden SkyDrive tartalom elérhető, így:

  • megtekinthetjük a legutóbb használt dokumentumokat
  • több fényképet vagy fájlt oszthatunk meg
  • mappákat törölhetünk és hozhatunk létre
  • más Android készülékekről is elérhetjük dokumentumainkat
  • megoszthatunk tartalmakat, valamint azok linkjét bárkinek elküldhetjük

Az alkalmazás kezelése egyébként egyszerű, még ha néha kicsit lassúcska is. A főképernyőt szemlélve alul négy vezérlőgomb található, melyek közül az első a nézetváltásra szolgál, tehát vagy listákba rendezzük a fájljainkat, vagy kisebb ikonokként szemléljük azokat. A második a feltöltésre vonatkozik, ahol automatikusan a galéria fájljait nyitja meg a program. Itt meg is kell állni egy pillanatra, ugyanis telefonról nem sikerült dokumentumokat feltölteni, állandóan csak a fotókat engedte böngészni, ami felettébb érdekes dolog. A harmadik ikon megnyomásával új mappát tudunk létrehozni, az utolsóval pedig az aktuális tartalmat tudjuk frissíteni.

Összegzésképpen tehát elmondható, hogy örömteli az androidos megjelenés, s így tényleg teljessé vált a SkyDrive app a legnagyobb mobiloperációs rendszerek körében, ám még egy kicsit lehet fejleszteni a sebességen, valamint a telefonos fájlkezelésen is.

Legendd

Azóta történt

Előzmények