Windows blog: Lomtár a SkyDrive-ban

A SkyDrive fejlesztői a napokban jelentették be hivatalos blogoldalukon a Microsoft népszerű online tárhelyén végzett újítását, ami nem más, mint a webes felület Lomtár funkcióval történő bővítése. Bár a SkyDrive-ra eddig is érvényes volt az, hogy az Office dokumentumok előző verzióit visszaállíthattuk, az új eszköznek köszönhetően véletlenül vagy szándékosan törölt elemeink a későbbiekben még visszaállíthatók, így másokkal megosztott állományaink is biztosítottak a véletlen balesetek ellen. A


[+]

Lomtár mérete maximum az össz tárhelyünk 10%-át teheti ki, azonban az itt elhelyezett fájlok mérete nem von el helyet háttértárunkból. A keret túllépése esetén a három napnál régebbi törölt állományok kerülnek végleges eltávolításra a törlés ideje szerint. A másik időkeret, melyet érdemes észben tartani, az a harminc nap, az ennyi ideje a Lomtárban tébláboló állományok az elfoglalt mérettől függetlenül véglegesen megszűnnek létezni.

Az új funkciónak köszönhetően felgyorsult a fájlok kezelése: Törléskor immár kimarad az a lépés, mely során a végleges adatvesztésről való figyelmeztetést elfogadjuk. Ehelyett egy a jobb alsó sarokban megjelenő kis ablakban kapunk értesítést arról, hogy a kijelölt állományok eltávolításra kerültek ugyan, de egy kattintással visszavonhatjuk a műveletet.

Amennyiben ezt az ablakot elmulasztanánk, a bal alsó sarokban megjelent Lomtár opcióra kattintva a többi mappával megegyező nézetet kapunk, a fájlokat – egyenként vagy akár egyszerre – a jobb gombbal történő kattintásra előugró menüből állíthatjuk vissza.

Inarus

Azóta történt

Előzmények