Hirdetés

A VESA közleményben tudatta, hogy nincs közük a DisplayHDR 2000 plecsnihez

Az érintett kínai viszonteladó hamisan használja a szervezet logóját, illetve a kitalált HDR kategóriát.

A VESA még a 2017-es év végén próbált meg rendet vágni HDR kijelzők között, és mára már a DisplayHDR 1.1-es specifikáció kategorizálja az egyes HDR megjelenítők képességeit. Az elmúlt időszakban azonban már többen is írtak a DisplayHDR 2000-es plecsniről, amelyet a Taobao nevű kínai viszonteladó a Samsung Odyssey G9 és az Acer EI491CRG9 jelzésű kijelzőkhöz fel is használt.

A VESA most közleményben tudatta, hogy nincs közük a DisplayHDR 2000 plecsnihez, ez ugyanis jelenleg még nem létezik. Egyelőre egy kijelző maximum a DisplayHDR 1400-as kategóriába sorolható, akkor is, ha a biztosított fénysűrűsége jóval meghaladja az ott megkövetelt szintet.

A VESA nem tudja, hogy konkrétan honnan származik a DisplayHDR 2000-es jelölés, de amíg hivatalosan nem frissítik a DisplayHDR specifikációkat, addig azt javasolják, hogy a vásárlók az erre vonatkozó matricákat tekintsék tárgytalannak egy kijelző esetében. A problémát itt egyébként az adja, hogy ha lesz is a jövőben DisplayHDR 2000-es kategória, közel sem biztos, hogy az érintett monitorok megfelelnek majd neki, mivel nem csak szimplán a fénysűrűséget ellenőrzi a szervezet. Hivatalos bevizsgálás nélkül tehát jelentős felelőtlenség a viszonteladóknak nem létező matricákat ragasztgatni az egyes új kijelzőkre, mivel ezzel lényegében megtévesztik a vásárlókat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VESA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés