Vérfrissítés a ROG notebookok oldalán

A Scar 17 széria új csúcsmodellt, a Flow X sorozat pedig egy nagyméretű családtagot kap.

A tavaszi frissítésből a Vivbookok és Zenbookok után nem maradnak ki a játékosoknak szánt ROG modellek sem – ez jelen esetben két új notebook piacra dobását jelenti. Mindketten a csúcskategóriába érkeznek, még a ROG portfólión belül is.

A két új gép közül a hagyományosabb példány a Scar 17 SE – tehát Special Edition. Ez részben az aktuális Scar 17-re épül, és átvette például annak kijelzőopcióit (választhatunk a 360 Hz-es Full HD, illetve a 240 Hz-es Adaptive-Sync technológiát támogató QHD panelek között), a gépházat és a billentyűzetet is. Új vizuális elemeket kapott viszont a monitor alumíniumburkolata, de az igazi előrelépés inkább a burkolat alatt történt.


[+]

Processzorból például az SE számára az ASUS az Intel Core i9-12900HX-et választotta a maga 8+8 maggal dolgozó kiosztásával és 175 wattos PL2 fogyasztásával. Mindehhez bőven pakolhatunk DDR5-4800-as memóriát (a maximum 64 GB lehet) és akár 4 TB-os (!) PCI Express 4.0-s adattárolót is felsorakoztathatunk. A GPU oldalán a csúcsmodellbe GeForce RTX 3080 Ti kerülhet, az „SE-mentes” Scar 17-hez képest 20%-kal magasabb TGP-vel. Ez azt jelenti, hogy az eddigi 125 helyett 150 wattos maximális teljesítményfelvételre készülhetünk, ami a Dynamic Boosttal 175 wattig emelkedhet. A teljes platform (tehát a CPU+GPU kombinált fogyasztása) energiaigénye Turbo profillal 55+175 watt, kézi tuninggal pedig 65+175 watt lehet.


[+]

Annak érdekében, hogy mindez ne egy vad throttling-party kezdete legyen, az ASUS egyrészt egy új, kisméretű, de 330 wattos teljesítményű tápegységet ad a Scar 17 SE mellé, másrészt egy nagyméretű, az alaplap közel felét takaró vapor chambert vet be, amely egyszerre érintkezik a CPU-val és a GPU-val, természetesen a Liquid Metal Conductonaut Extreme közbeiktatásával.


[+]

Ami a Flow szériát illeti, ide egy teljesen új modell érkezik, a Flow X16. Ez a tavalyi Flow X13 nagyobb testvére, 16 hüvelykes kijelzővel, amelyet szintén 360 fokban körbehajthatunk, így többféle konfigurációban (notebook, sátor, tablet, médiapad) használatunk. Természetesen a 16 hüvelykes panel miatt a hordozhatóság azért a vékony, 19,4 mm-es ház ellenére is sokat romlik, szóval az X16 nem feltétlenül az állandóan úton lévő játékosok laptopja lesz, a sokoldalúság azonban megmarad, így ehhez is csatlakoztatható az XG Mobile eGPU.


[+]

Az alapvetően visszafogott, de azért teljesen nem „sleeper” dizájnú Flow X16 AMD platformra épül, a csúcsot itt a Ryzen 9 6900HS képviseli, amelyet GeForce RTX 3070 Ti-jal párosíthatunk. Ez utóbbi 125 wattos TGP-vel rendelkezik. RAM-ból és SSD-ből 64 GB, illetve 2x2 TB kerülhet bele, a kijelző panelje pedig a maximális konfigurációban egy 1100 nites, mini LED Nebula HDR megoldás lehet, QHD felbontással, 165 Hz-es frissítéssel és Pantone tanúsítvánnyal. A hűtést illetően egy három ventilátoros, Frost Force fantázianévre hallgató rendszert kapunk, amely állítólag 3 dB-lel csökkenti a zajszintet változatlan hűtési teljesítmény mellett.

Tekintettel arra, hogy két prémiumkategóriás notebookról van szó, az áraknál is fel kell készülni a prémiumra: a következő negyedév elejére várható Scar 17 SE felszereltségtől függően még épp egymillió forint alatti szintről indulhat, a csúcsmodellért pedig várhatóan 1,2 millió forint körüli összeget kell majd letenni az asztalra. A Flow X16-nál (amelyre valószínűleg szintén a harmadik negyedév elejéig kell várni) 720 000 forint környékéről indulhatnak az árak, a csúcsmodell pedig várhatóan eléri az egymilliós határt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés