Nem marad ki a frissítésből a Zenbook termékcsalád sem

A fiatalosabb Vivobookok után a prémiumkategóriás Zenbook sorozatba is érkeznek az újdonságok.

A tegnap bejelentett Vivobookok után most a Zenbookok kerülnek sorra a Computex előtti frissítési lázban. A 2022-es termékvonalból két példányt pár hete már bemutattak, most ezek mellé érkeznek a többiek.


[+]

A bemutatkozást rögtön a csúcskategóriás Pro szériával, ahol a Pro 16X OLED jelenti majd a csúcsok csúcsát. Ennek a CNC-zett, 17 mm vastag gépházába Core i9-12900H CPU és GeRorce RTX 3060 GPU kerülhet 32 GB DDR5 memória, 2 TB SSD társaságában. Kijelzője a 16 hüvelykes képátlóban 3840x2600 pixeles felbontást kínál. A képminőség várhatóan remek lesz, legalábbis a gyártó a DisplayHDR True Black 500 és Pantone tanúsítványokkal, illetve teljes DCI-P3 színtérrel dicsekedett.


[+]

Annak érdekében, hogy a leírt hardver ne csak papíron legyen gyors, a hűtés oldalán is bevetettek mindent: a vapor chamber és a folyékony fém adott, plusz a gépház megkapta a cég Active Aerodynamic System Ultra mechanizmust is. Ennek az AASU-nak az elődei részben ismerősek lehetnek már a Pro Duo modellekből, vagy egyes ROG notebookokból: itt a lényeg az, hogy a kijelzőt felnyitva a billentyűzet hátsó része is felemelkedik, összesen 7 fokban, és az így képződő rés 30%-kal növeli a légáramlást. Mindezeknek köszönhetően az ASUS ígérete szerint a Zenbook Pro 16X-ben a CPU+GPU kombinált fogyasztása a vékony ház ellenére is elérheti a 140 wattot. A kreatív profik számára (is) tervezett géphez tartozékként jár az ASUS Pen 2.0 toll, a tapipad mellett pedig megtaláljuk az ASUS Dial tárcsát is. Bár a Zenbook Pro család dizájnja nagy mértékben a visszafogott eleganciáról szól, ennél a gépnél azért ezt feldobták kicsit, és egyrészt a felemelkedő billentyűzet résébe, másrészt a kijelző burkolatára kerülő logó mögé is rejtettek RGB LED-eket, míg a klaviatúra gombonkénti világítást kapott. Interfészekből USB 3.2 Gen2 Type-A, két Thunderbolt 4, HDMI és SD szabványú kártyaolvasó is elfért a gépház oldalain, az akkumulátor pedig 96 Wh kapacitású.


[+]

Következő újdonság a Zenbook Pro 14 Duo – a 14 Duo „pró” változata. A fejlesztés a kötelező új platform (Core i9-12900H és GeForce RTX 3050 Ti, 85 wattos maximális kombinált fogyasztással) mellett elsősorban a kijelzőket érintette: a másodlagos egység a világ első 14,5”-es, 2,8K-s, 120 Hz-es érintésérzékeny OLED panelje, mely Pantone tanúsítvánnyal rendelkezik és teljes DCI-P3 színteret kínál – praktikusan tehát ugyanazt, amit a fő egység is, a két képernyő tehát elvileg ugyanazokat a színeket jelenít majd meg mindig. A csúcs fényerősség a nagy panelnél eléri az 550 nitet, a képarányt pedig 16:10-re változtatták a tervezők.


[+]

Az AMD-t és a nagy kijelző kedvelők számára érkezik a Zenbook Pro 17, amely Ryzen 9 6900HX-et kombinál GeForce RTX 3050-nel, 17 hüvelykes, 2,5K-s, 165 Hz-es kijelzővel.


[+]

A vékony és könnyű Zenbook S családba az áprilisban már bemutatott S 13 OLED mellé megjön annak 2 az 1-ben változata, az S 13 OLED Flip. Az elegáns, szögletes, magnézium-alumínium ötvözetű házba szerelt gép 14,9 mm vastag és 67 Wh-s akkumulátorával együtt 1,1 kg tömegű. Flip nélküli társával ellentétben AMD helyett Intel 12-ik generációs platformra épül, a csúcsmodellben Core i7-1260P processzorral, integrált grafikus vezérlővel, 32 GB LPDDR5 memóriával és 1 TB-os SSD-vel. A 16:10-es kijelző esetében a legnagyobb felbontású panel 2,8K-s, és természetesen 100%-os DCI-P3 színteret kínál. A notebookhoz tartozékként az ASUS Pen 2.0-t is megkapjuk, a vékony oldalakra pedig összesen három Type-C konnektor, egy microSD szabványú kártyaolvasó és egy kombinált hangcsatlakozó fért fel.


[+]

A felsorolt modellek magyarországi érkezésére a második negyedév végén, harmadik negyedév elején lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés