Vegyes termékfelhozatal a Geniustól

A Genius négy új terméket mutatott be, melyek különböző piacokat támadnak meg. A játékosok számára egy kontrollerrel kedveskedik a gyártó, ami MaxFire Grandias 12 néven kerül az üzletekbe. Az USB portra kapcsolódó gamepad 8 utas D-padot és 12 programozható gombot alkalmaz, melyeket két darab, analóg és digitális módban is működő kar egészít ki. Az eszköz turbó funkcióval is rendelkezik, melynek hatására a gombok ismétlő módba kapcsolnak, ami egyfajta kényelmi funkcióként fogható fel, hiszen állandó gombnyomás hatására gyorsan ismétlődő aktivitást érzékel a hardver.

Genius MaxFire Grandias 12
Genius MaxFire Grandias 12

Az egerek piacára az Ergo 600 jelzésű megoldás érkezik, mely a számítógéppel való kommunikációhoz vezeték nélküli kapcsolatot használ. Az ergonomikus kialakítással rendelkező, nyolcgombos termék 1200 dpi-s optikával dolgozik, emellett egy 4D mozgású görgőt is felszereltek rá a tervezők, aminek köszönhetően a hagyományos függőleges görgetésen kívül lehetőség van vízszintes navigációra is.

Genius Ergo 600
Genius Ergo 600

A Windows és Mac operációs rendszerekkel kompatibilis egér vevőegysége – a kor követelményeinek megfelelően – USB interfészre köthető.

A billentyűzetek frontján a SlimStar termékcsalád erősödik a 801-es típusjelzést viselő versenyzővel. A sötétszürkés színű klaviatúrához egy egér is tartozik. Az eszközök 2,4 GHz-es rádiófrekvencián kommunikálnak a számítógéphez csatlakoztatott USB modullal, a hatótáv pedig 10 méter.

Genius SlimStar 801
Genius SlimStar 801

A optikai letapogatót használó egér három gombbal és egy görgővel rendelkezik, az extravékony billentyűzetre pedig 8 darab speciális funkcióbillentyű került, melyek főleg az irodai alkalmazásokban könnyítik meg a munkát.

Végül, de nem utolsósorban egy hatcsatornás hangrendszer is megjelent Genius márkajelzés alatt. Az SW-5.1 1800 névre keresztelt, impozáns külsővel megáldott konstrukció RMS teljesítménye 55 watt. Ebből az 5,25 col átmérőjű mélysugárzó 20, míg a center és a négy darab szatellit hangszóró 7 wattos valós teljesítményt biztosít. A 20 hertztől 20 kilohertzig terjedő hangtartománnyal rendelkező készüléken a hangerő egy vezetékes távirányító segítségével állítható, mely közvetlenül a mélynyomóhoz van csatlakoztatva. A vállalat három dual RCA kábelt is mellékel a termékhez.

Genius SW-5.1 1800
Genius SW-5.1 1800

Az új kontroller, egér és billentyűzet márciusban kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói árukról azonban nincs információ. A Genius SW-5.1 1800 már kapható Magyarországon, nagyjából 12 000 forintot kell kifizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés