Hirdetés

Vízálló Geniusok

SlimStar 310 és 311

A Genius név valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng. Jó pár egerük, webkamerájuk megfordult már nálunk, billentyűzeteikre viszont még nem került sor. A gyártó kínálatából ezúttal hat klaviatúrát vettünk jobban szemügyre. Van köztük egyszerűbb vezetékes és rádiójelekkel kommunikáló is, amelyik mellé lézeres egeret is kapunk.

Hirdetés

Első párosunk a SlimStar 310 és 311 volt. A két modell között nem sok különbség fedezhető fel. Más-más színekben kaphatók, illetve az egyiken "Water proof", a másikon "Water resistant" feliratot találunk, amik egyébként majdnem ugyanazt jelentik, mégpedig azt, hogy a 310-es cseppálló, a 311-es teljesen vízálló. Ha ez még nem lenne elég, ellátták őket egy antibakteriális bevonattal is.

A dobozban a billentyűzet mellett telepítő CD-t, használati utasítást és egy USB-PS/2 átalakítót találtunk. Az eszköz USB kábele körülbelül másfél méter hosszúságú.

A két klaviatúra kiosztása teljesen megegyezik. Mindegyik magyar nyelvű, a megszokott elrendezéssel. A gombok a notebookokéhoz hasonlóan laposak, és az F1-F12 billentyűk kivételével teljes méretűek. Felülre összesen 14 gyorsgombot raktak. A leragadó billentyűk LED-jei szokásos helyükön, a jobb felső sarokban helyezkednek el.

Felül-középen az öt médiakezelő gomb csoportosul. A két felsővel a hangerőt szabályozhatjuk, a két alsóval pedig a zenelejátszást lehet vezérelni. A középsőt megnyomva a beállított médialejátszó program indul el. Az ezektől balra sorakozó négy gombot a csevegő- és böngészőprogramoknál használhatjuk (IM szoftver, böngészőindítás, kedvencekbe mentés), a jobbra lévő kvartettel pedig egyéb szoftvereket futtathatunk (számológép, szövegszerkesztő, táblázatkezelő, e-mail kliens). A sort a kicsi "alvás" gomb zárja.

Alulról nézve már kevésbé érdekes képet mutat a 311-es SlimStar. Három csúszásgátló gumitalpat, efölött pedig négy folyadékkivezető nyílást figyelhetünk meg az alsó részén.

Oldalról nézve látszik csak, hogy milyen vékony a billentyűzet. Az egy lépésben állítható, kihajtható lábak valamennyire megemelik a SlimStar hátsó részét.

Szoftver

A billentyűzetekhez a Media Key nevű programot telepíthetjük, amellyel könnyedén beállíthatjuk a legtöbb médiagomb funkcióját. Azért nem mindnek, mert vannak fix feladatúak is, mint például a hangerőszabályzók. Választhatunk az előre megadott lehetőségek közül, de megadhatunk például saját programot, weboldalt is a megnyitáshoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés