Hirdetés

Végül iPad lett az iSlate

Hirdetés

Ugyan nem teljesen olyan lett, mint amilyennek várták, de végre itt az iPad, az Apple régóta emlegetett új csodafegyvere. Külsejében leginkább egy felhizlalt iPhone-ra emlékeztet, ami nem is véletlen, hiszen amolyan hiányzó láncszem az említett masina és a MacBook között.

A hiányzó láncszem (forrás: Engadget)
A hiányzó láncszem (forrás: Engadget)

Hogy tisztán lássunk: valóban tábláról van szó vagy inkább táblácskáról, mert az iPad bizony igencsak karcsúra sikeredett. Fehér hátú, fekete keretű teste nagyjából 13,4 mm vastag,  és mindössze 680 gramm, a kijelzője pedig 9,7 hüvelykes, 1024x768 pixeles felbontással.

LED + IPS = csábító kombó
LED + IPS = csábító kombó

Ha már megjelenítés, mindenképpen szót érdemel, hogy a monitor IPS panelre épül, azaz mind a betekintési szögei, mind a színei rendben vannak, semmi sem akadályozza meg a fényképek, videók élethű visszaadását. Természetesen multi-touchos érintőképernyőről van szó, amin igény esetén virtuális billentyűzet is megjeleníthető.

Csinos lett...
Csinos lett...

A készülék lelke az 1 GHz-es Apple A4 chip, aminek segítségével nemcsak újságot lehet olvasni, HD videók is lejátszhatók, sőt még játékra is alkalmas. Az adatokat Flash-alapú tárolóra lehet menteni, aminek a mérete 16 és 64 GB között lehet.

Multi-touch
Multi-touch

Egy ilyen gép halálra van ítélve vezeték nélküli hálózatok nélkül, így nem csoda, hogy az új csoda rendelkezik 802.11n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 2.1 + EDR modullal, egyes konfigurációkba 3G is kerülhet (nem meglepő módon). Természetesen van hangszórója, mikrofonja, még iránytűként is használhatjuk.

A viszonylag nagy és nagyon színes kijelző persze zabálja az energiát, így dőreség lenne e-bookosan hosszú akkumulátoros üzemidőt elvárni az új kedvenctől, de azért 10 órára így is jó. Kapható lesz hozzá billentyűzetes dokkoló is.

A bemutató néhány perce ért véget San Franciscóban, és végül szerencsére a megjelenési idő és az ár is kiderült. A legolcsóbb, Wi-Fi-s verzió 499 dollárba kerül, és március végén kerülhet az amerikai boltok polcaira, a legolcsóbb Wi-Fi és 3G modult is tartalmazó változat pedig 629 dollár lesz, és egy hónappal későbbre várható.

Akár játékra is jó
Akár játékra is jó

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés