IPadek háborúja: az Asus Eee Pad visszavág

Bár még nincs két napja, hogy bemutatkozott az Apple új csodája, a kedélyek nem nyugszanak. Egyrészt sokan csalódtak a tabletben, másrészt a konkurensek is mozgolódnak, hiszen az iPad körüli sajtófelhajtás remek lehetőség arra, hogy megismertessék a nagyközönséggel saját megoldásaikat. Láthattunk már nagyon hasonló gépet Kínából, de az MSI is meglebegtette a saját modelljét. Most pedig egy újabb óriás szállt síkra a vásárlókért folytatott harcban.

Az Asus az Eee Paddel szeretne villantani. A készüléket már régebben is pletykálták, de most úgy tűnik, hogy hamarosan tényleg viszontláthatjuk a boltok polcain, és várhatóan érdekes alternatíva lesz. Ugyanúgy az NVIDIA Tegra 250-re fog épülni, mint az MSI új modellje, természetesen multi-touchos érintőképernyővel rendelkezik majd, és többek között 3G modem is kerül bele. A kezelőfelületét úgy alakítják ki, hogy nagyon egyszerű és kényelmes legyen használni, és az Apple gépével ellentétben valószínűleg többféle csatlakozóval, így USB-vel is ellátják. Az áráról és a megjelenési idejéről még nincs információ, de valószínűleg 500 dollár alatt lesz, és várhatóan júniusban már a boltokba kerülhet.

iPad – a Fujitsutól (forrás: The New York Times)
iPad – a Fujitsutól (forrás: The New York Times)

Közben kiderült, hogy konkurensek mellett az Apple-nek még egy nehézséggel szembe kell néznie, méghozzá az iPad kifejezés körüli vitákkal. Ezt a nevet ugyanis már 2002 óta használja a Fujitsu egy egészen másfajta termékkategóriára. Hogy a történet még cifrább legyen, az említett védjegyet ők sem tudták időben bejegyezni az Egyesült Államokban, mert már korábban megtette ezt a Magtek. Most az Apple-n és a Fujitsun a sor, hogy eldöntsék, ki az erősebb. Persze más iPad is van a világon, Németországban a Siemens motorokra használja ezt a kifejezést, Kanadában pedig melltartók kaphatók ezen a néven... Így kijelenthető, hogy lesz még munka a tablettel, és nem csak a hardverek szintjén. Persze a hosszas jogi vita helyett valószínűbb a megegyezés, mint ahogy az iPhone esetében is ez történt a Ciscóval még három évvel ezelőtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés