Újabb üzletágától válna meg az Intel

Az otthoni piacra fókuszáló, vezeték nélküli hálózati eszközöket kiszolgáló részleg lehet az új vezető következő áldozata.

Az Intel az utóbbi időben sorra számol le felesleges, vagy annak vélt részlegeivel, így többek között dobták már az 5G-t, illetve az IoT divízió egy részét, most pedig az otthoni piacra fókuszáló, vezeték nélküli hálózati eszközöket kiszolgáló részleg válhat szükségtelenné.

Ez az üzletág szolgálja ki Intel által tervezett lapkákkal a különböző otthoni kiegészítőket, például routereket, vagy bármi mást, amivel az otthonok hálózati kapcsolatát lehet biztosítani. Anyagilag sem teljesít annyira rosszul, hiszen az előző évben 450 millió dollárnyi bevételt hozott a konyhára, viszont egyre erősebb a konkurencia, többek között a Broadcom és a Qualcomm részéről, illetve a részleg értékesítése esetében az Intel az ide szánt erőforrásokat más területekre fókuszálhatná.

A Bloomberg információi szerint a Santa Clara-i óriáscég felfogadott egy pénzügyi tanácsadót is, és minden beérkező ajánlatot megfontolnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés