Felkészültek az új játékokra a friss GeForce és Radeon driverek

Az NVIDIA és az AMD legújabb kiadású eszközillesztői főleg új profilokat kínálnak.

Az AMD és az NVIDIA szinte egyszerre adott ki egy-egy új grafikus meghajtót, amelyek az új játékokra készülnek fel, így különösebb extrákat nem kínálnak.

Az AMD a Radeon Software Crimson Edition 16.5.3-as meghajtóprogramját tette elérhetővé, amely tartalmazza a Total War: Warhammer és az Overwatch játékokhoz szükséges profilt, beleértve a CrossFire megfelelő támogatását. További adatlék, hogy a Dota 2 tegnapi, Vulkan API használatát lehetővé tevő, béta verziójú frissítésére is gondolt a vállalat, így a Vulkan meghajtó általános optimalizálást kapott, valamint a 1.0.11-es Vulkan verzió is implementálásra került.

A Radeon Software Crimson Edition 16.5.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről. A meghajtó a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300 , illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

Az NVIDIA a 368.22-es meghajtóprogramját tette elérhetővé, amely az Overwatch című játék végső verziójához kínál megfelelő profilt, beleértve az SLI megfelelő támogatását is. Mindemellett megújultak a World of Tanks és a War Thunder című alkotások profiljai is, igazodva a legújabb frissítéskehez.

A vállalat megjegyezte, hogy a Total War: Warhammer című játék esetében nem sikerült időre megoldani a felmerült problémákat, így a létező hibák javításához egy későbbi alkalmazásfrissítés, illetve ahhoz egy későbbi meghajtó fog érkezni. Ettől függetlenül ajánlott az aktuális meghajtó telepítése, mivel ezzel a legkevesebb a hiba.

Az NVIDIA a Dota 2 Vulkan API-s frissítésére nem reagált, de az aktuális eszközillesztőbe beépített, 1.0.8-as Vulkan verziót támogató implementációnak elméletben jónak kell lennie.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1, 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető, és az Ion, valamint a GeForce 400, 500, 600, 700, 900 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.16.0318-as verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés