Új élsimítási eljárást kaptak a HD 2000-es Radeonok

Az AMD tegnap elérhetővé tette terméktámogatási oldalán a Radeon videovezérlőkhöz fejlesztett eszközmeghajtó-csomagjának legújabb változatát. A Catalyst 7.7 immár a hetedik olyan eszközillesztője a cégnek, mely Windows XP mellett Vista operációs rendszerekkel is kompatibilis. A rivális NVIDIA az új operációs rendszer kiskereskedelmi megjelenése óta három véglegesített, WHQL-minősítéssel rendelkező és számos bétaállapotú vistás ForceWare drivert tett közzé.

Az új Catalyst, bár egyaránt elérhető Windows XP-t és Vistát futtató gépekhez, elsősorban az utóbbival kapcsolatban varr el újabb szálakat. A számos hibajavítás ebben a kiadásban elsősorban az új, nemrég megjelent HD 2000-es sorozat különböző funkcióira lehet kihatással, így például a Catalyst 7.7-tel továbbfejlődött az Avivo videodekódoló motor, valamint megjelent a korábban beharangozott, éldetektáló algoritmuson alapuló élsimítási eljárás, mely elméletileg a 12x és 24x élsimítási fokozatok minőségét hozza kevesebb erőforrás felhasználásával.

Az új eszközillesztőt így elsősorban azoknak érheti meg telepíteni, akik Windows Vistát használnak, mindemellett a legújabb, DirectX 10-kompatibilis Radeon videokártyák egyikével rendelkeznek, jóllehet a Catalyst 7.7 – akárcsak az idén eddig megjelent változatok – a Radeon 9500-ig bezárólag támogatják az összes korábbi típust. Az új Catalyst mellett szokás szerint elkészült egy kisebb hibajavításokat tartalmazó linuxos változat is (ez a 8.39.4-es verziószámot viseli), ez azonban még nem támogatja a HD 2000-es sorozat tagjait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés