Párban izmosodtak a Radeon videokártyák

Letölthető az AMD erre a célra fenntartott weboldaláról az ATI Radeon videokártyákat vezérlő eszközillesztő új, októberi változata. Az eddig megszokott gyakorlat alapján 7.10-es verziószámot viselő Catalyst szoftver számos játékprogram futtatása során jelentősen gyorsít a modernebb Radeon videokártyák (Radeon HD 2000-es és Radeon X1000-es família) megjelenítési sebességén – de javarészt csak akkor, ha azok párba kötve, CrossFire üzemmódban működnek és/vagy a DirectX 10 API-t használják. Ezzel kapcsolatos újítás az úgynevezett szoftveres CrossFire üzemmód támogatása a Radeon HD 2400 és HD 2600 videokártyáknál, így ezeket a vezérlőket mostantól külső átkötés nélkül is párba lehet kapcsolni. Az új változat mindezek mellett már a Radeon X1000-es szériánál is elérhetővé teszi az Adaptive Anti-Aliasing élsimítási módot.

A Catalyst 7.10-es verziójának telepítése után többek közt gyorsabb lehet a Bioshock, Call of Juarez, Company of Heroes, Lost Planet és a World in Conflict játékok DirectX 10-es verziójának grafikája (utóbbi DX9-es üzemmódban is jelentősen gyorsul a HD 2000-es kártyáknál), de az olyan régebbi játékprogramoknál is tapasztalható jelentős gyorsulás, mint a Call of Duty 2 vagy a FEAR. A változások pontos mértéke és a teljes lista megtalálható az AMD weboldalán elhelyezett dokumentációban.

Az AMD modernebb ATI Radeon videokártyáit vezérlő Catalyst csomag a gyártó nemrég elindított GAME! weboldaláról érhető el. A Windows XP és Vista változatokkal kompatibilis driver mellett megjelent az új AVIVO konverter is, ez azonban egyelőre csak a Radeon X1000-es család tagjaival működik együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés