Sokat kellett várni az új Catalystra

Szokatlanul későn – a hónap utolsó napján – futott be az AMD videokártyákat fejlesztő részlegének soron következő Catalyst eszközmeghajtója. A 6.10-es verziószámot viselő változat egyszerre jelent meg Windows és Linux platformra, utóbbi esetében elsősorban a TV-kimenettel kapcsolatos hibákat orvosolták fejlesztők, míg előbbi a szokásos kisebb-nagyobb hibajavításokat, illetve gyorsulásokat hozza. Az új driver az összes modernebb Radeon videokártyát, illetve alaplapi lapkakészletet támogatja, leszámítva a nemrég piacra került Radeon X1950 Pro és X1650 XT típusokat.

A 6.10-es Catalyst Windows XP-hez és Windows 2000-hez kiadott változatát telepítő felhasználók jobb végeredményekre számíthatnak néhány 3D-s benchmark futtatása során, gyorsul az Intel 965-ös alaplapok CrossFire kezelése, valamint immáron mindenféle trükk nélkül elérhető a HDR anti-aliasing élsimítási mód a The Elder Scrolls Oblivion játék alatt. A 6.10-es Catalyst további újdonsága, hogy általa a leggyorsabb videokártyák (az X1900-as és X1950-es széria tagjai) immáron képesek tehermentesíteni a CPU-t a Stanfordi Egyetem által elindított Folding@Home kliens futtatása során.

Az AMD októberi Catalyst eszközmeghajtójának windowsos és linuxos változata elérhető a vállalat terméktámogatási oldaláról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés