Új Asus alaplap kétmagos Intel processzorokhoz

Az Intel egyelőre nem jelentette be hivatalosan kétmagos Pentium D processzorait és az őket kiszolgáló i945 chipsetet, ám az Asus honlapján már feltűntek az első újfajta alaplap specifikációi. Amint képeinken is látható, a lap jókora változáson ment keresztül a márciusi CeBIT-en kiállított prototípushoz képest.


Ilyen volt...

A P5LD2 Deluxe jelzést viselő alaplap az i945P + ICH7-R chipset köré épül, és mind egy-, mind kétmagos processzorokat fogad 1066 MHz FSB-sebességig, támogatva az EM64T és a Hyper-Threading technológiákat is. Az északi hídban működő memóriavezérlő DDR2 modulokat hivatalosan legfeljebb 667 MHz effektív órajelig tud meghajtani.


...ilyen lett

Bővítőkártyák számára két PCI Express x16, egy PCI Express x1 és három PCI foglalat biztosított, két grafikus kártya használatakor az alaplap külön selector kártya nélkül osztja ki újra a PCIe-vezetékeket. Hangról a Realtek ALC882M chipje gondoskodik, amely nyolccsatornás térhangzást biztosít, és megfelel a Dolby Prologic IIx és Digital EX specifikációnak.

A déli híd egy Ultra-ATA133 csatornával és négy Serial ATA II porttal szolgál, nem nélkülözve RAID 0, 1, 0+1 és 5 tömbök létrehozásának lehetőségét. Külső vezérlők jóvoltából további két IDE-csatorna, valamint egy belső és egy külső csatlakozású, RAID funkciót kínáló SATA II port található a lapon.

A Marvell hálózati vezérlője a PCIe interfészre kapcsolódik, és gigabit sebességű kommunikációt tesz lehetővé; ezenkívül nyolc USB 2.0 és két Firewire-400 kapuval látták el az alaplapot. A csendes hűtést az Asus AI Quiet technológiája, illetve Stack Cool 2 nevű hűtőbordája szolgálja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés