Az MSI sem marad le a 955-ös expresszről

Hirdetés

Lassan minden alaplapgyártó előrukkolt már az Intel legújabb asztali lapkakészletére épülő termékével, az eladások számát tekintve az élbolyban járó tajvani MSI is így tett, amikor pár órával ezelőtt leleplezte 955X Platinum névre keresztelt új alaplapját. A most bejelentett modell a többi gyártó produktumaihoz hasonló paraméterekkel rendelkezik; főbb tulajdonságait alapvetően az i955X Express, illetve az ICH7R párosból álló lapkakészlet határozza meg.


Az MSI 955X Platinum ennek megfelelően kétmagos Intel processzoroknak nyújt alapot, mindemellett maximum 8 gigabájtnyi DDR2 memóriát kezel (akár 733 MHz-en is). A PCIe x16, PCIe x1 és PCI bővítősínekbe összesen hat bővítőkártya csatlakoztatható, a tárolórendszer pedig összesen 12 merevlemezből vagy optikai egységből állhat, ebből hat SATA (II), hat Ultra-ATA rendszerű lehet.

Az alaplapra integrált hangvezérlő minden eddigit felülmúló hangminőséget ígér nem kevesebb, mint tíz csatornán. A hang digitális (SPDIF) jeltovábbítás útján is eljuthat az erősítőhöz, ez esetben koax-rendszerű és TosLink (optikai) közeg egyaránt használható az átvitelhez.

A cég új alaplapját az MSI által Communication slotnak keresztelt csatolóval is ellátták, ahová a gyártó saját fejlesztésű, opcióként megvásárolható, több vezeték nélküli kommunikációs szabvánnyal (802.11b/g, Bluetooth) kompatibilis hálózati vezérlőjét illesztheti a vásárló. Annak sem kell csüggednie, aki nem kíván rádiójelekkel kommunikálni; az MSI 955X Platinumra ugyanis két LAN-vezérlő is került.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés