Asus alaplap integrált tévétunerrel

Várhatóan hamarosan felbukkan az üzletekben az Asus korábban általunk is hírbe hozott P5RD1-V alaplapjának Deluxe változata. Az ATI Radeon Xpress 200 északi és ULI M1573 déli híd együtteséből álló chipsetre épülő lap abban különbözik kisöccsétől, hogy egy integrált Philips tévétunert is tartalmaz, egyéb tekintetben a már ismert funkciólistával találkozunk.


A lap mellé videocsatlakozókat tartalmazó panel is jár

A lap LGA775 tokozású, 800 vagy 533 MHz-es rendszerbusszal kommunikáló Intel processzorokat fogad, támogatva az Enhanced Speedstep (EIST) energiatakarékos technológiát is. Szokásos módon négy aljzat áll legfeljebb 4 GB DDR memória rendelkezésére. Irodai alkalmazásokhoz elégségesnek bizonyulhat a beépített Radeon X300 grafikus mag teljesítménye, ezt azonban bármilyen PCI Express x16 csatolójú videokártyával ki lehet váltani.

Más bővítmények számára három PCIe x1 és három PCI-foglalat biztosított, míg meghajtókat a RAID 0, 1, és 0+1 üzemmódokat támogató négy SATA-portra és a két IDE-csatornára lehet kötni. A nyolccsatornás hangról a Realtek ALC861 High Definition audiochip gondoskodik, amely SPDIF-kimenettel is kiegészül. A gyártó ezen a lapján is elérhetővé teszi az AI NOS, AI Overclocking, CPU Lock Free és CPU Parameter Recall tuningfunkciókat; a Gigabit Ethernet hálózati interfészt pedig az AI NET2 hibafeltáró szolgáltatással látja el. A lap multimédiás képességeinek kihasználását a mellékelt WinDVD Platinum Suite és Home Theater programcsomag segíti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés