Hirdetés

TRENDnet 200 Mbps Powerline adapterek egyedül és csomagban

Ha otthoni hálózat kiépítésén gondolkozunk, akkor a legtöbb felhasználóban vagy egy vezeték nélküli Wi-Fi rendszer körvonalazódik, vagy ha stabil összeköttetésre van szükség, akkor marad az Ethernet kábeles megoldás. Az utóbbi időben azonban a Powerline technológia is beérett, és mára az egyszerűbb modellek is hozzák egy jól konfigurált n-es Wi-Fi sebességét, annak ingadozása nélkül. A Powerline valójában vezetékes kapcsolatnak is tekinthető, mely a lakás saját elektromos hálózatának kábeleit használja, melynek előnye, hogy mindenhol adott, hátránya pedig hogy az elosztók és az egyéb zavarkeltő berendezések alaposan megnyirbálhatják a sávszélességet.

A TRENDnet a napokban jelentette be 200 Mbps-os, kompakt méretű TPL-306E modelljét, mely csomagban TPL-306E2K néven debütál, ami két TPL-306E-t tartalmaz. Alapjába véve minimum két adapter kell a hálózat kiépítéséhez: az egyiket a routerhez csatlakoztatjuk, a másikat pedig a kívánt végkészülékhez (meg persze a konnektorhoz). A TPL-306E az elődöt, azaz a TPL-303E szériát kívánja váltani, aminél 30%-kal kisebb lett, ráadásul az energiával is takarékosabban bánik.

A rendszer telepítése nem igényel külön hardvert vagy szoftvert, a beállítások automatikusan megtörténnek a Sync gomb megnyomásával, utána minden olyan, mintha Ethernet kábellel csatlakoznánk a hálózathoz. Egy a tesztlaborunkban járt hasonló szerkezet vizsgálatakor kiderült, hogy ezek az eszközök ugyan messze elmaradnak névleges teljesítményüktől, de még így is alkalmasak HD videók folyamatos átvitelére (persze egyszerre csak egy tartalom továbbítható). A TRENDnet TPL-306E adapter vételára 55 dollár, még a TPL-306E2K csomag 10 dolláros kedvezménnyel, 99 dollárért érkezik. A termékek háromféle konnektorcsatlakozóval is elérhetők, így a világ legtöbb országában gond nélkül alkalmazhatók.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés