TP-Link Archer C7: sebességet vált a gyártó IEEE 802.11ac Wi-Fi routere

Hirdetés

A TP-Link háza tájáról már korábban is lehetett hallani egy új, AC szabványnak megfelelő Wi-Fi router, az Archer C7 érkezéséről, ám a a hivatalos bejelentés eddig váratott magára. Az AC1750 Wireless Dual Band Gigabit routerként emlegetett eszköz elnevezése lényegében sok mindent elárul a C7 tudásáról. A szimultán kétsávos vezeték nélküli útválasztó AC1750 jelzése utal rá, hogy a termék 2,4 GHz-en legfeljebb 450, míg 5 GHz-en, IEEE 802.11ac módban 876 Mbps helyett immáron maximum 1300 Mbps sávszélesség elérésére képes. Természetesen most sem kell lemondani a korábbi vezeték nélküli szabványokkal való kompatibilitásról, köszönhetően a teljes körű IEEE802.11a/ac/b/g/n támogatottságnak.


[+]

Az újdonság ezenkívül gigabites sebességre képes Ethernet és WAN/Interet portokkal lett felszerelve, továbbá három darab fix belső, és három darab lecsatlakoztatható külső 5 dBi-s antennát kapott – előbbiek a 2,4 GHz-es, utóbbiak az 5 GHz-es hálózatokat szolgálják ki. A hátoldalra dupla USB 2.0-s kapu került, amelyekre USB-s tárolók és nyomtató fűzhető fel, melyek tartalmát és erőforrásait képes a hálózatra csatlakozó gépek számára megosztani. Továbbá a C7 természetesen számos alapszolgáltatást is támogat, mint például a WEP/WPA/WPA2 titkosításokat, valamint WMM QoS adatforgalom priorizálást. Apró extra, hogy mind a 2,4 GHz-es, mind pedig az 5 GHz-es sávon létrehozhatunk vendég, azaz guest vezeték nélküli hozzáférést.


[+]

A TP-Link Archer C7 ajánlott fogyasztói ára nettó 150 dollár – idehaza a webes árlistákat böngészve előrendelésben bruttó 52 000 forint körüli árakat találtunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés