- [Re:] Kína két legnagyobb szoftvercége új operációs rendszeren dolgozik
- [Re:] Publikussá vált az Intel gyártástechnológiai útiterve
- Milyen processzort vegyek?
- Apple notebookok
- BIOS frissítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 5700 , 5700XT
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Hozzászólok Aktív témák
-
fireman123
őstag
A TP-Link oldalon nekem elég zavaros a dolog, a szövegben azt írja, hogy:
"A 3db cserélhető, 5dBi-s külső antenna az 5 GHz-es hálózatot biztosítja, a 3 db belső antenna pedig a 2,4 GHz tartományban működik"
...ehhez képest a szöveg alatti ábra szerint meg mindkét sáv antennája a külsőkben van?Az meg főleg nem derül ki, hogy melyik verzóra vonatkozik a leírás.
[ Szerkesztve ]
-
Nem jobb a szórás a közös antenna esetén.
A V2 egyik előnye az volt, hogy dedikált 2,4 és 5 Ghz-es antennákkal rendelkezett. Ez a megoldás szinte minden esetben jobb. Hátránya az volt, hogy nem volt állítható a beépített 2,4 Ghz-es antenna... ezért a C7 v2 főleg vízszintes területre volt javasolt, hiszen nem tudtad irányítani a 2,4 Ghz szórását.
Amikor bejött a V4 sokan morogtak is, hogy ez bizonyos szempontból visszalépés. Még akkor is, ha 2,4 Ghz beépített volt. Ezt egyrészt a mérnökök úgyis figyelembe vették, másrészt 2,4 Ghz nem kényes az ilyen akadályokra.Kényszerű megoldás az amikor egy antennával próbálják mindkét frekit forgalmazni.... ahogy ezt a V4-nél tették. Előny az irányíthatóság lehetne, de a közös antenna döntésével eltéríted mindkét frekit... azt is amit nem akartál.
Ennek ellenőre a trend és a jövő a közös antennáké és ahol az hátrány ott igenis vonjanak másik eszközt a kieső, szélső területek lefedésére.fireman123: a leírás amit idéztél az még nem a V2-re vonatkozott a gyártói oldalon?
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
fireman123
őstag
"a leírás amit idéztél az még nem a V2-re vonatkozott a gyártói oldalon?" Nem derül ki a gyártói oldalon, hogy melyik verzióról szól a leírás
-
Sziasztok!
Ha jól sejtem, manapság már csak V5 verziót lehet kapni ebből a router-ből. Az lenne a kérdésem azoktól, akiknek V5 van, hogy a legújabb firmware-ben van-e opció az USB beállításoknál 3G/4G stick-re? (ahogy a korábbi verzióban volt: [link])
A választ előre is köszönöm!
Omlette Du Fromage
-
semetka
őstag
Lecseréltem a 841ND-met egy C7 v5-re. Szerintem kicsit gyengébb a C7 hatótávja, most még tesztelgetem.
Feldobott egy updatet: 1.0.4 Build 20180425 rel.72768
Érdemes felrakni?==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni.TelefononTether androidos alkalmazásban felcsatlakoztam a routerre, és gondoltam kipróbálom az egyik gépemen a blokkolás funkciót így saját asztali gépemnél rányomtam a blokkolásra. Ahogy kell bekerült a blokkolt kliensek közé majd miután feloldottam a blokkolást minden rendben ment, megy csak erről a gépről nem tudok belépni a router kezelő felületére az alábbi üzenetet kapva:
NOTE: You have exceeded ten attempts, please try again after two hours.
Ennek már több órája és a felhasználónév-jelszó pároshoz nem is enged beírni semmit.
Mit kellene megnéznem, ellenőriznem, hogy be tudjak lépni a router kezelő felületére?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
bozsozso
őstag
Egyébként mobil böngészőből is ment.
-
Pozitron
tag
Sziasztok
Kérlek segítsetek mert kicsit meg vagyok lőve a routeremmel. Elöljáróban, hálózatokkal foglalkozom, de egyelőre ez a router úgy sz*r ahogy van... baromi nagyot csalódtam benne.
Ez egy utolsó próbálkozás, hátha nektek van valami ötletetek.
- Vadiuj (3 hetes) Archer C7 - V5
- Legfrissebb szoftver
- Napi restart scheduledA fentiek ellenére 5Ghz-en, kb 1,5m-re a routertol, magas latency/packet loss a gateway-t pingelve!
Szó sincs internetről, már a routerig rossz a kapcsolat. Újraindítás után valamivel jobb, de nem hiszem hogy ennek így kellene működnie... Bárkinek bármilyen ötlet?
Alábbi két kép újraindítás előtt és után.
Előre is köszi ha bárki érdemben hozzá tud szólni. Ha nem, akkor viszem vissza...
[ Szerkesztve ]
-
hepi62
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link Archer C7 v2 routerem es az a problemam, hogy VPN client modban nagyon lassu a sebesseg.
Probaltam a gyari szoftverrel es DD-Wrt-vel is. Mindket esetben a letoltesi sebesseg 15Mb/s a feltoltesi sebesseg pedig 1Mb/s korul alakul. Ha szamitogeprol kapcsolodok a VPN kiszolgallohoz tehat a router normal modban uzemel a sebbesseg 50/20 korul alakul ami kb a tenyleges net sebessegem.
Valakinek van tapasztalata, hogy VPN klienskent milyen sebesseg erheto el ezzel a routerrel? Gyanusan alacsonynak tunnek ezek az ertekek.
-
zakrafein
csendes tag
Sziasztok! Regisztráltam a routert a tp-link cloud-ba. Egy laptopról, ami a routerhez wifi-n kapcsolódik be tudok lépni a setup-ba az e-mail és jelszó megadásával. Tether alkalmazásból is elérem a setup-ot. Azonban a router-hez közvetlenül kábellel kapcsolódó pc-ről sehogyan sem tudom elérni a setup menüt ... pedig a beállítást erről a gépről csináltam, de a cloud-ba történő felvétel után már nem tudok innét rálépni. Ez csak így működik?
[ Szerkesztve ]
-
zakrafein
csendes tag
Vmiért a routerre kötött PC-ről a tplinkwifi.net feldobj a bejelentkező ablakot, de az e-mail és jelszó beírása után nem lép be, hanem visszajön/marad a bejelentkező ablak. Adatok stimmelnek mert a mellette lévő, de wifi-n kapcsolódó laptopról be tudok lépni.
Amúgy a www.tplinkcloud.com-on nem kéne látnom a regisztrált eszközöket? Van egy range extenderem is felvéve, de itt csak vmi kamerával kapcsolatos dolgokat látok. -
zakrafein
csendes tag
Három böngészővel is próbáltam ... de egyikkel sem megy ... persze megvagyok nélküle, csak tényleg érdekes. Csináltam egy gyári visszaállítást is és egyértelmű, hogy amíg nem léptetem be a routert a felhőbe, addig gond nélkül működik pc-ről is a belépés - onnantól viszont csak vezeték nélküli kapcsolaton érem el a routert.
-
zakrafein
csendes tag
Köszönöm, hogy kipróbáltad. Gondolom a tiéd is fel van véve a tp-link cloud-ba - és Így viszont egyértelmű, hogy nálam nem 100-as vmi. Majd futok vele még egy-két kőrt.
-
flesh
tag
Haladó -> Rendszereszközök-> Adminisztráció
Alul a Helyi menedzsmentnél van egy kapcsoló
Hozzáférés minden LAN hálózatra csatlakoztatott eszköz számára.Ezt nézted már?
Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
Nincs Cloud-os izém, de egy asztali gép chrome-ja alól a tplinkwifi.net -et beírva, bejön a router bejelentkező oldala és be is tudok jelentkezni. Szerintem az asztalin és a routeren is minden default-szerűen van nálam az alapra állítva. Az admin jelszó természetesen más. A router pedig v2-es az utolsó firmware-el.... és gond nélkül megy.
Meliora sunt bono inimica
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
[Legfrissebb Firmware V5-höz]
[2019-es Firmware-ek]De nem tudom, hogy mennyire lesz jó a WiFi.
Nekem v4-es van és szenvedek az 5Ghz-vel.
A gyári fw képes volt laptopon(802.11n 5ghz) 390-433Mbps-re, de a DD-WRTvel eddig csak 290Mbps-ig tudtam feltornászni (régi fw: 2018-03-13 R35927 (V5-re nincs ilyen)).
Ha DD-WRT-t felrakod és utána mégis a gyári fw-t szeretnéd használni, akkor azt nem tudod simán felülírni, csak a debrick módszerrel TFTP-vel.
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
Nemrég cseréltem le a régi (TL-WR740N 741ND) routeremet egy C7-esre (V5). Az a problémám, hogy wifin szánalmas a letöltési sebesség. A 4/10 Mbps sebességet tud átlagban, megnéztem a régi routerrel is és azon 100/12 Mbs körüli értékeket mértem. Beállítások ugyanazok és a sebességet is ugyanazzal a telefonnal mértem. Újraindítás után pár percig rendben van a sebesség.
Olvastam, hogy korábban másnak is volt hasonló gondja, de nem találtam, hogy volt-e megoldás. -
Ha az ellenoldali eszköz rel. primitív, azaz csak 2,4Ghz-es N-es szabványt ismer és főleg társasházi, zsúfolt WiFis környezetben próbálod... akkor szerintem simán előfordulhat.
Amire streameled az mi? Tuti, hogy 5Ghz-es sávon csatlakozik és az elég közel van?Meliora sunt bono inimica
-
G.A.
aktív tag
Gyári FW-re TFTP-vel lehet visszaállítani. 4-es verziómmal már csináltam.
[Unbrick/Debrick TP-Link Archer C7 AC1750 WiFi router TFTP no serial console] -
lewisfm
tag
Sziasztok!
Sajnos vettem én is egy ilyen Archer C7 V5 routert.
Wifi hozzáférési pontnak használom egy Telekom-os router/gateway-hez kötve, mert annak a wifi része katasztrófális volt, valamint jól jöttek a plusz LAN portok is.A problémák a következők:
- 2.4 GHz-en néha ledobálja a klienseket, de azok pár pillanatttal később újra tudnak csatlakozni.
Viszonylag szabad wifi csatornát kapot (9).- 5 GHz-en 80 MHz-es sávsélességnél nem lehet wifi csatornát állítani, fixen a 42-es csatornán megy, ami az összes szomszéd Telekom-os gateway 5 GHz-es wifi-jével ötközik, bár nincsenek azok túl közel.
- 5 GHz-en bár a link kapcsolat nem szakad meg, de egy idő és terhelés után bárminemű kapcsolat nem működik, amíg nem bontom a wifi kapcsolatot és kapcsolódok újra.
- Az egyik laptopomban AC-s wifi kártya van, de max 100 Mbit/sec körüli valós sebességet tud csak a kapcsolat 5 GHz-en, 2.4 GHz-en pedig csak olyan 70 MBit/sec-et. Még a Telekom-os gatwaey-en is jó kétszer gyorsabb volt ez.
Egy másik laptopnál nincs ilyen probléma.
A leggyorsabb kapcsolatot egy Samsung Galaxy S7 edge-el tudja, 410 Mbit/sec, pedig ennél jóval többet kéne tudnia.Szerintetek mit lehet ezzekkel a problémákkal kezdeni, avagy milyen másik routert vennétek helyette?
Per pillanat alig jobb, mintha nem is lenne, s csak a Telekom-os gatway-t használnám.
[ Szerkesztve ]
-
Tomjack
tag
Sziasztok,
SOS segítsetek. Sikerült az Archer c7 v4 roturemre rárakni a dd-wrt firmwaret.
Utána vissza akartam rakni az originalt, de valamit elcsesztem mert most abszolút nem érem el a routert.Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti firmwaret mert már mindenhogy próbálkoztam.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Nemgézaa
csendes újonc
Sziasztok
Látom, hogy másnak is van gondja a Wifi sebességgel, nekem is ezzel van bajom
V5-ös verzió, 2,4Ghz-en max 60, 5 Ghz-en max 300 Mbit/s ami átmegy, de gyakran sokkal rosszabb. A net DIGi1000-es, kábelen hasít.
A router gyári beállításokkal fut, körülmények optimálisak, nincs a közelben másik hálózat, a digi modemen is kikapcsoltam a wifit, akkor sem jobb az átvitel, ha 2 méterre vagyok a routertől.
Van valami ötletetek, hogy mit lehetne még kipróbálni, vagy vigyem vissza és próbálkozzam egy másik példánnyal? Tanácstalan vagyok.
-
sgergi
veterán
A rendszerben minden port gigabites? Illetve az UTP kábel is megfelelő? Eddig jó volt, és most változott, vagy eddig sem tudta?
-
Szgaboo23
csendes tag
Sajnos a v5 verzióba van valami módosítva, ezért mikor akár ddwrt vagy openwrt után a gyári fw-t szeretnénk tftp-vel fel tenni akkor a szerver timeout hibával megáll. Ilyenkor vagy lesz egy szép brick vagy az előző rendszer indúl.
Ha már brick van akkor csak soros kábellel lehet visszahozni az élők világába.
A saját routerem is így járt jelenleg működő képes de valamit csinált az openwrt mert a gyári rendszer nem látja a 2.4ghz-t így csak az 5ghz-en sugároz.
A másik érdekes hogy c9-nek ismeri magát -
alex73
tag
üdv olvastam az alábbi állítást a v4. ről igaz lehet? [link] V4-nek van egy nagy és megoldatlan (és megerősített) problémája a NAT-tal. Ha bármilyen okból csökken a PPPoE kapcsolat, a teljes NAT összeomlik, és az útválasztó alig működik újraindításig. Ez nem történik meg ha hardveres NAT letiltva. A probléma csak a V4-ben van ...
ez mennyire lehet probléma? meg oldás van rá vagy találkoztatok ezzel?
Digi neten lenne használva. 1043 nd v1 helyett ami még éppen hogy működik. Meg merjem vennni? vagy valami mást panelben használnám. -
flesh
tag
A router verziója? V4 vs V5?
V4-nek 1.0.7 Build 20180425 rel.62587 az utolsó.
Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
flesh
tag
Általában az univerzális tápegységeknek állítható a feszültsége és a polaritása ( +/- )
Nem mindegy hogy a plusz a csatlakozó melyik érintkezőjén van!
[Pl. ez egy univerzális táp]Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
Tobaja
tag
Hello
Most vettem egy Archer C7-t, és azt vettem észre, hogy a NAS-m nem látszik rajt, nem mutatja a kapcsolatot. Jobban mondva a beállításoknál látszik egyszer hogy használatban van az a LAN port ahova a NAS csatlakozik, de a kapcsolatok közt nem találni! A PC-n lévő kis segéd program is mutatja hogy ott van, mutatja az IP-t is de kapcsolódni nem tud!
Megpróbáltam egy régebbi (TP-Link TL-WR841N) routerrel, ot semmi probléma, ott látszik a NAS és kapcsolódik is, megy a torrent kliens is!
Mi lehet a probléma?Motorola Defy - Sony Xperia SP - Sony Xperia Z5 Compact- Honor 8
-
liptak.t
csendes tag
Sziasztok!
Archer C7 V5 USB drive problémám a következő.
Külső USB vinyót dugtam rá, amit a router lát is. NTFS fájlrendszer. WIFI-n keresztül a TV is látja a vinyót.
A windows-ban is megjelenik a hálózati kapcsolatok között, mint egy meghajtó, azonban mikor szeretném megnyitni azt írja a Windows nem tud kapcsolatot létesíteni.
FTP-n keresztül viszont meg tudom nyitni.Már egy ideje szórakozom vele, de semmilyen beállítás nem segít. Lehet inkább valamilyen windows beállítási gond van? A legújabb firmware van a routeren, win10 enterprise az OP rendszer.
Kérlek, ha van ötletetek, segítsetek.Köszi!
-
lanszelot
senior tag
Hello,
Most vettem egy ilyen eszközt. Archer C7 V5
Rá is gyúrtam gyorsan a DDWRT-t. Csak beta -t találtamSegítséget szeretnék kérni. Valamit kihagyhattam mert nem akar működni amit szeretnék.
Wifi-n tudom csak elérni a szolgáltató internet hub-ját.
Kábelen szeretném továbbítani.
Ennyi.
Nem kell wifi, se semmi más.
Wifi veszi , kábelen tovább tolja.
Ez Client Bridge.
Elvileg beállítottam, de nem akarja az igazat, tehát valamit kihagytam.Le írná vki pontonként hogyan tudom ezt megtenni?
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam C6-os forumot, ezért gondoltam, itt kérdezem meg, ami felmerült bennem.
Vettem egy C6-ost, nem néztem utána, mert eddigi tapasztalataim alapján fel sem merült bennem, hogy nem tudja a client mode-ot.
Szerettem volna egy asztali gépet a hálózathoz csatlakoztatni ezzel az eszközzel, de nincs benne olyan mód, hogy a meglévő wifit LAN-ra tolja át. Ez valós egy ilyen árú készüléknél? Az 5 ezres Asus-omban van ilyen mód, ez bőven többe került, és nem lelem.Ha nincs benne, ötlet?
Nekem is az kellene, mit lanszelot-nak, csak az enyém nincs a DDWrt listán
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
ph A C4-hez képest nagyobb teljesítményt kapunk az 5 GHz-es tartományban.
- [Re:] Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Windows XP
- Vallás
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali játékos kérdések órája
- [Re:] Kína két legnagyobb szoftvercége új operációs rendszeren dolgozik
- [Re:] Gears of War Ultimate Edition + GOW2 + GOW3
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA V
- További aktív témák...
- Death Stranding magyar felirattal eladó - PS4
- HP Zbook Studio x360 G5 Convertible Workstation (5SN35UC) - ÚJ 15,6" FullHD IPS High-End notebook
- AKCIÓS ÚJ Nikon D5500 DSLR + 18-105 VR Objektív
- AKCIÓS ÚJ Nikon D3300 DSLR + 18-105 VR Objektív
- HP ENVY 13-aq0002ng - ÚJ 13,3" ÚJ FullHD IPS notebook, ultrabook - Core i7, 8GB, 256SSD