Hirdetés

Tovább gyorsul a BenQ két, játékosoknak szánt megjelenítője

A gyártó egy tavaly bemutatott monitorduó ráncait varrta fel.

A BenQ tavaly két ígéretes modellel bővítette Mobiuz szériáját, a most bemutatott S verziók pedig még keresettebbek lehetnek. A Mobiuz EX2510S és EX2710S jelölésű eszközök – a tavalyi felálláshoz hasonlóan – specifikációik nagy részében megegyeznek, a különbséget mindössze az jelenti, hogy míg előbbi Full HD felbontású IPS panelje 24,5 hüvelykes képátlójú, addig utóbbi már 27 hüvelyken terpeszkedik.


[+]

A 8 bites, 400 nites megjelenítő legtöbb tulajdonsága maradt a régiben, vagyis ezúttal is 1000:1 kontrasztarányra, 2 ezredmásodperces GtG válaszidőre és 99%-os sRGB színtérlefedettségre számíthatunk kicsomagolás után, a maximális képfrissítési ráta viszont 144 Hz-ről 165 Hz-re emelkedett. A HDR10 plecsnivel rendelkező eszközzel való játékélményen olyan szoftveres trükkök igyekeznek javítani, mint például a feketék kivilágosítását végző Black eQualizer, a Motion Blur Reduction funkció, vagy a többek közt a színek felerősítéséért felelős színprofilok, ha pedig valamilyen oknál fogva fejhallgató nélkül szeretnénk játszani, segítségül hívhatjuk a monitor beépített, 2,5 W teljesítményű sztereó hangszóróit.


[+]

A két HDMI 2.0 és 1 DisplayPort 1.2 bemenettel, illetve egy 3,5 milliméteres jack csatlakozóval ellátott EX2510S és EX2710S egyaránt dönthető, forgatható és magasságállításra is képes állványt kapott, a VESA 100 furatok segítségével azonban ezeket nem feltétlenül kell használnunk, ha találunk jobbat náluk. A két monitor ára rendre 300 és 330 dollár körül alakul majd, a piaci bevezetés pedig a tervek szerint még a hónap vége előtt megtörténik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés