Hirdetés

Méretes BenQ gaming monitor a 4K-s felségvizeken

A vállalat meglehetősen jól felszerelt, kvantumpontos újdonsága a 144 Hz mellé 80 cm-es képátlót és DisplayHDR 600-at párosított.

A BenQ egy méretes, elsősorban játékosokat célzó monitorral készül gyarapítani a portfólióját, ami a Mobiuz EX3210U nevet kapta. Az elvileg 31,5 hüvelykes AU Optronics M320QAN02.3 kvantumpontos IPS panelre építkező periféria 3840x2160 pixelt varázsolhat elénk natívan, s mindezt 144 Hz-es képfrissítés és 1 ezredmásodperces MPRT válaszidő kíséretében, teszi mindezt AMD FreeSync Premium Pro támogatással megfejelve, ami egyszerre biztosít variálható frissítési frekvenciát és optimális HDR-t.

A DisplayHDR 600-as minősítésből kiindulva a tipikusan 400 cd/m²-es fénysűrűség 600 cd/m²-ben tetőzik, s bár a statikus kontrasztarányról nem szól a fáma, valószínűleg a kategóriában általános 1000:1 érték lesz a nyerő. A megjeleníthető színek száma 1,07 milliárd, miközben a DCI-P3 színtér 98 százalékban kerül lefedésre.


[+]

Az I/O opciók tekintetében az átlagosnál egy picit jobb felhozatalra számíthatunk, ugyanis egy 1.4-es (vélhetően DSC-s) DisplayPort, két 2.1-es HDMI bemenet, egy négyportos USB hub, illetve egy 3,5 mm-es jack található a burkolaton. A talp a pivot funkció kivételével mindenhogy állítható, de persze a 100 x 100 mm-es VESA furatok sem hiányoznak a specifikációs listáról.

A készülék erényeinek sorolása ezzel még nem ért véget, mivel egy 5 wattos mélynyomóval dolgozó, 2.1-es (Bongiovi DPS technológiát alkalmazó) hangrendszer, egy MI zajszűrést implementáló, beépített mikrofon, valamint egy távirányító szintúgy az ajánlat részét képezi. Természetesen a 120 Hz-es konzol mód szintén kipipálható, és a képeket nézve úgy fest, hogy az egyelőre még ismeretlen árú eszköz hátulján némi hangulatvilágításnak is szorítottak helyet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés