USB 3.0-s dokkolót dob piacra a Toshiba is

A Toshiba bejelentette új, univerzális dokkolóját, a dynadock V3.0-t, ami főként notebookok hasznos kiegészítője lehet, de asztali PC-k mellé is gond nélkül illeszthető USB 3.0-s csatlakozóján keresztül. Míg asztali gépnél az asztal mögött futó kábelrengeteg csökkentése lehet a cél, addig hordozható masinák esetében, azok asztali munkaállomásként való használatát könnyíti meg köszönhetően USB elosztó funkciójának, hiszen így beviteli- és USB-s hangeszközeinket, valamint külső merevlemezünket, tárolóinkat állandóan készenlétben tarthatjuk.


[+]

A dynadock összesen 6 darab USB porttal érkezik, ebből kettő került az előlapra, amelyek támogatják az USB 3.0-s szabványt, valamint a Toshiba USB Sleep-and-Charge megoldását, így ezek akkor is lehetővé teszik okostelefonok, MP3 lejátszók, kamerák töltését, ha a számítógép ki van kapcsolva, vagy nem csatlakozik a dokkolóhoz. A vékony és kompakt eszköz Full HD felbontás vagy akár 2048x1152 képpont megjelenítésére képes grafikus vezérlővel és hozzá tartozó HDMI kimenettel szerelték, így asztali kijelző folyamatos csatlakozása is megoldott. Mivel ez a megoldás független a notebook grafikus processzorától, így ennek használatával még egy kijelzővel bővíthetjük a konfigurációt, így szükség szerint összesen három kijelzőn is dolgozhatunk.


[+]

Az 5.1-es térhangzás rajongói a HDMI interfészen keresztül, dekóder vagy házimozi erősítő segítségével nyerhetnek ki többcsatornás hangot. Az analóg hangeszközök (jellemzően fejhallgató és mikrofon páros, esetleg headset, vagy sztereó hangszóró) 3,5 mm-es porton keresztül csatlakoztathatók. Sajnos Ethernet port nem része a dokkolónak, ami egy otthoni Wi-Fi-s környezetben nem jelent hátrányt, ugyanakkor a kábeles kapcsolatot preferáló céges felhasználás során ennek hiánya gondot okozat.

A Toshiba dynadock V3.0 az európai piacon az első negyedévben kerül forgalomba. A vállalat árat egyelőre nem közölt, de az interneten tájékozódva a külföldi webshopokban 100 euró körüli árcédulákra bukkantunk.

Előzmények

Hirdetés