Hirdetés

Többfunkciós hálózati tároló dupla HDD-hellyel

A tajvani QNAP új hálózati tárolója két Serial ATA csatolófelületű, 3,5 colos merevlemezt fogad, melyeket üzem közben is lehet cserélni. A meghajtók használhatók külön, egyesítve vagy az adatbiztonság növelése érdekében tükrözve, RAID 1 kötetként. A készülék Gigabit Ethernet hálózati interfésszel rendelkezik, emellett három USB 2.0 portja is van, melyekre nyomtató, illetve további tárolóegységek köthetők.

A TS-201 jelű eszközön tárolt adatok CIFS/SMB, AFP, NFS, HTTP vagy FTP protokollokon keresztül érhetőek el. Ahogy több márkatársa, úgy ez a modell is számos extrával szolgál alapfunkciója mellett: beépített webszerverét PHP szkriptekkel és SQLite adatbázissal lehet kiegészíteni, UPnP/DLNA-kompatibilis, valamint iTunes médiaszerverével a hálózatra kötött lejátszókat tudja kiszolgálni, melyek számára nem csupán a rajta tárolt tartalmakat, hanem internetes rádiók adását is továbbíthatja. Mindemellett az előzetes beállítások után FTP, HTTP vagy BitTorrent letöltések is elvégezhetők számítógépek nélkül, a TS-201 ugyanis erre is képes.

Ha a hálózatban több ilyen tároló van, ezek automatikusan is elmenthetik adataikat egymásra. Ezenkívül a gyártó PC-re telepíthető NetBak Replicator kliense segítségével készíthetők egyszeri vagy rendszeres biztonsági mentések. Az USB portokra kötött tárolók tartalmát egy gombnyomással a TS-201-re lehet másolni. A QNAP új készüléke 348 eurós ajánlott áron került piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés