Vaskos könyvek a WD választékában

A tárolóegységekből álló választékában számos külső megoldást nyújtó Western Digital tegnap bejelentette, hogy új, nagykapacitású modellekkel egészíti ki népszerű My Book termékcsaládját. A My Book World Edition/II, Pro Edition/II és Premium Edition/II merevlemezek mostantól 160, 250, 320, 400, valamint 500 GB és 1 TB mellett elérhetők 750 GB és 1,5 TB tárolókapacitással is – utóbbiak természetesen vaskosabb, két 3,5 hüvelykes merevlemezt magában foglaló külső házzal rendelkeznek.


My Book Premium II: könyv milliárdnyi oldallal

A könyv formájú My Book tárolóegységek közül – ezzel valamelyest rácáfolva nevére – a My Book Premium Edition nyújtja az alapszolgáltatást, ugyanakkor már itt is alapfelszereltség az USB mellett a FireWire-400 és FireWire-800 interfész. A hasonló kommunikációs képességekkel felruházott My Book Pro Edition családot elsősorban Macintosh környezetbe szánta a gyártó, míg a My Book World Edition teljes tudása inkább hálózatba kötve kamatoztatható. Utóbbi típust ennek megfelelően Gigabit Ethernet interfésszel is ellátták, a hátlapról cserébe eltűntek a FireWire csatolók. A Western Digital mindhárom modellcsaládhoz kínál archiválást megkönnyítő alkalmazást, továbbá a kétlemezes példányok támogatják az összes elérhető RAID üzemmódot (kivéve a My Book World Edition/II, ez ugyanis csak a biztonságosabb adattárolást elősegítő tükrözést kínálja fel).

A Western Digital új modellekkel kiegészített My Book családja típustól és kapacitástól függően 279 és 699 dollár közti ársávban érhető el a tengerentúlon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés