Hirdetés

Thermaltake BigTyp Revo CPU-hűtő ősi recept alapján

A Thermaltake újabb taggal bővítette Big Typhoon processzorhűtő sorozatát, amely ezúttal BigTyp Revo néven látott napvilágot. A hűtő először az idei CeBIT alkalmával mutatta meg magát a nagyközönség számára, most pedig lassan eléri a hivatalos rajtot is. A Revo szócska alapján az emberben jogosan merül fel az igény, hogy valami forradalmi megoldást fog látni, de izgalomra semmi ok, a Thermaltake egy az évek során jól bevált koncepciót követett a tervezéskor. Alapvetően két csoportba lehet sorolni a legtöbb hűtőt, amelyek vagy torony kialakításúak, vagy pedig hűtőfelületük az alaplapra párhuzamos (top-down, top-flow). A BigTyp Revo az utóbbi csapatba tartozik.


[+]

A 148 x 141 x 105 mm-es hűtőborda talapzata és lamellái is alumíniumból készültek, a processzor hőjét pedig 5 darab, 6 mm átmérőjű hővezető cső teríti szét a felületen. Ez utóbbiak szerencsére közvetlenül érintkeznek a processzorral, a gyártó állítása szerint így a hőközlés a lehető leghatékonyabb. A specifikációban az olvasható, hogy maximum 160 wattnyi hővel képes megbirkózni, ami 530 grammos tömegéhez képest megfelelő érték.


[+]

Lévén aktív hűtésről szó, a hűtőbordán egy 25 mm magas, 120 mm-es ventilátor préseli keresztül a levegőt. PWM szabályozással fordulatszáma 800 és 1200 rpm között változtatható, maximális légszállítása pedig 85,16 cfm. A gyártó nem nyújt információt a légkavaró csapágyazásáról, de a 30 000 órás becsült üzemidő hagyományos csúszócsapágyazásra enged következtetni.

Univerzális leszorítója minden jelenleg forgalomban lévő foglalattal kompatibilis, legyen az AMD vagy Intel platform. A Thermaltake BigTyp Revo CPU-hűtő vételára egyelőre ismeretlen, a zsúfolt mezőny ellenére egy aránylag alacsony árcédulával talán megtalálja célközönségét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés