Hirdetés

A Nofan CR-95C passzív CPU-hűtő 100 wattnyi hővel is elbír

A Nofan mókuskerékre hajazó processzorhűtője, a CR-95C már egy ideje a piacon van, most azonban a gyártó elkészítette ennek réz változatát. Az alumíniumot tetőtől talpig a jobb hővezető képességgel rendelkező fémre cserélték, ezzel a hűtő tömege is megváltozott, nikkelezett testvérének 730 grammjához képest 1020 grammra hízott.


(forrás: Quiet PC) [+]

Fizikai kiterjedése azonban változatlan maradt, bár a 180 mm átmérőjű, 148 mm magas torony méreteit már nem tanácsos tovább növelni, beszerzése előtt így is roppant körültekintően meg kell vizsgálni a célterületet, hogy biztosan beférjen a kiszemelt konfigurációba. Felépítését tekintve a nyolcszögletű talapzatot négy, szintén réz hővezető cső fonja át, ezek a lamellákat körbeölelve terítik szét a központi egység hőjét. Teljes hőleadó felülete 217 036 mm² területű. A gyártó állítása szerint 100 wattnyi hőmennyiséggel még megbirkózik, vagyis akár egy 95 W TDP-vel rendelkező processzor hűtésére is alkalmas, ehhez azonban bizonyára jól szellőző rendszerre van szükség.


(forrás: FanlessTech) [+]

Viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy tuninghűtő, a csendesnek épített konfigurációk jelentős részében sokkal takarékosabb CPU kap helyet, amivel valószínűleg minden körülmények között elbír. Méreteit elnézve nem csoda, hogy rögzítése hátlapi merevítőt is igényel, a specifikáció szerint Intel LGA1155/1156/775 és AMD FM1, AM3+, AM3, AM2+ és AM2 foglalatokkal kompatibilis. Egyes webáruházak listájában az előddel azonos vételáron, 83,33 angol fontos árcédulával jelent meg, a költségesebb anyaghasználat ellenére ez azzal magyarázható, hogy az alumíniumból készült Nofan CR-95C gyártását beszüntették, innentől kezdve az esztétikailag sem utolsó réz variáns veszi át a helyét.


(forrás: FanlessTech) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés