Tetszetős x299-os alaplap az MSI-től

Az MSI bemutatta új zászlóshajóját, az X299 XPOWER GAMING AC alaplapot.

Sok extrával rendelkező alaplappal jelentkezett az MSI, az EATX formátumú termék X299 XPOWER GAMING AC megnevezéssel kerül kereskedelmi forgalomba.

Hirdetés

A lap külsőségeiben magán hordozza a stílusjegyeit az XPOWER termékvonalnak, de rengeteg hasznos funkciót és extrát vonultat fel. Az új termék LGA2066 foglalatba való Intel Core sorozatú processzorokat fogad, 12+1+1 fázisú tápellátást biztosít, illetve a gyártó DrMOS megoldása segíti a stabil működést.


(forrás: MSI) [+]

A jól felszerelt lapot három M.2 foglalatú SSD-meghajtók fogadására készítette fel a gyártó, az M.2 SHIELD FROZR hűtése pedig a PCH hűtőbordára csatlakozik, segítve a még hatékonyabb hőelvezetést, így a leendő tulajdonosnak nem kell aggódnia a túlmelegedés következtében előforduló throttlingolás miatt. A másik két lehetséges helyre a lap Thermal Shield-jeit tehetjük fel az ugyanígy PCI Express interfészű NVMe szabványú M.2 SSD meghajtóinkra.

Nyolc foglalatba összesen 128 GB, DDR4 szabványú memóriát tehetünk maximálisan, négycsatornás módban 4133 MHz-ig tudjuk emelni az órajelet, míg kétcsatornásan 4500 MHz-ig állíthatjuk az arra alkalmas ramokat. A videokártyákkal kétutas Nvidia SLI vagy négyutas AMD Crossfire rendszereket építhetünk fel, amelyeket elektromágneses interferencia elleni védelemmel ellátott foglalatokban használhatunk.


(forrás: MSI) [+]

A hátlapon egy PS/2, két USB 2.0, hét USB 3.1 (első generációs Type A-ból hat, második generációsból egy), egy USB 3.1 Type C, 7.1 csatornás HD-audio, egy S/PDIF-kimenet, egy darab Intel I211 Gigabit LAN,  egy Intel I219-V Gigabit LAN, két Wi-Fi antenna aljzatok találhatóak.


(forrás: MSI) [+]

Bőséges felhozatalú extrával kínálja  az X299 XPOWER GAMING AC alaplapot az MSI, mint ez a képen is jól látható. Kiemelendő figyelmesség a M.2 Xpander-Z PCI-E nevű bővítőkártya, mely tovább két M.2 eszköz telepítését teszi lehetővé, ami például akkor tud hasznos lenni, ha a számítógépházunk oldallapján lévő ventilátorral szeretnénk hűteni a kártyába épített SSD meghajtóinkat.

Természetesen az RGB funkciók is elérhetőek az alaplappal, ha valaki ezen a módon kívánja egyedivé tenni konfigurációját, ebben segítségére lesz még a PCH bordán kialakított XPOWER REACTOR névre keresztelt dekorációs elem.

Sajnos árról még nem érkezett információ.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés