Hi​r​det​és

2018. április 25., szerda

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Tetszetős x299-os alaplap az MSI-től

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az MSI bemutatta új zászlóshajóját, az X299 XPOWER GAMING AC alaplapot.

Sok extrával rendelkező alaplappal jelentkezett az MSI, az EATX formátumú termék X299 XPOWER GAMING AC megnevezéssel kerül kereskedelmi forgalomba.

A lap külsőségeiben magán hordozza a stílusjegyeit az XPOWER termékvonalnak, de rengeteg hasznos funkciót és extrát vonultat fel. Az új termék LGA2066 foglalatba való Intel Core sorozatú processzorokat fogad, 12+1+1 fázisú tápellátást biztosít, illetve a gyártó DrMOS megoldása segíti a stabil működést.


(forrás: MSI) [+]

A jól felszerelt lapot három M.2 foglalatú SSD-meghajtók fogadására készítette fel a gyártó, az M.2 SHIELD FROZR hűtése pedig a PCH hűtőbordára csatlakozik, segítve a még hatékonyabb hőelvezetést, így a leendő tulajdonosnak nem kell aggódnia a túlmelegedés következtében előforduló throttlingolás miatt. A másik két lehetséges helyre a lap Thermal Shield-jeit tehetjük fel az ugyanígy PCI Express interfészű NVMe szabványú M.2 SSD meghajtóinkra.

Nyolc foglalatba összesen 128 GB, DDR4 szabványú memóriát tehetünk maximálisan, négycsatornás módban 4133 MHz-ig tudjuk emelni az órajelet, míg kétcsatornásan 4500 MHz-ig állíthatjuk az arra alkalmas ramokat. A videokártyákkal kétutas Nvidia SLI vagy négyutas AMD Crossfire rendszereket építhetünk fel, amelyeket elektromágneses interferencia elleni védelemmel ellátott foglalatokban használhatunk.


(forrás: MSI) [+]

A hátlapon egy PS/2, két USB 2.0, hét USB 3.1 (első generációs Type A-ból hat, második generációsból egy), egy USB 3.1 Type C, 7.1 csatornás HD-audio, egy S/PDIF-kimenet, egy darab Intel I211 Gigabit LAN,  egy Intel I219-V Gigabit LAN, két Wi-Fi antenna aljzatok találhatóak.


(forrás: MSI) [+]

Bőséges felhozatalú extrával kínálja  az X299 XPOWER GAMING AC alaplapot az MSI, mint ez a képen is jól látható. Kiemelendő figyelmesség a M.2 Xpander-Z PCI-E nevű bővítőkártya, mely tovább két M.2 eszköz telepítését teszi lehetővé, ami például akkor tud hasznos lenni, ha a számítógépházunk oldallapján lévő ventilátorral szeretnénk hűteni a kártyába épített SSD meghajtóinkat.

Természetesen az RGB funkciók is elérhetőek az alaplappal, ha valaki ezen a módon kívánja egyedivé tenni konfigurációját, ebben segítségére lesz még a PCH bordán kialakított XPOWER REACTOR névre keresztelt dekorációs elem.

Sajnos árról még nem érkezett információ.

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​d​et​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.