Terepnotesz kétmagos processzorral

Hirdetés

Ebben a hónapban kerül piacra Európában a Panasonic terepre szánt, kedvezőtlen körülmények közötti működésre felkészített Toughbook noteszgépeinek legújabb változata. A CF-74 jelzésű modellt a gyártó az úgynevezett semi-rugged kategóriába sorolja, azaz létezik a termékpalettán az ütődésekkel, porral, vízzel, nagy meleggel és hideggel szemben ennél ellenállóbb típus is, a CF-74-et inkább az ésszerű kompromisszumok jellemzik. Ennek köszönhetően a notebookba modern alkatrészek kerültek, a rendszer 2,7 kilogrammos tömege pedig nem utolsósorban a könnyű, de strapabíró magnéziumötvözet borításnak köszönhetően visszafogottnak mondható.

A rendszer alapja az Intel Centrino Duo platformja egy 1,83 GHz-es Core Duo processzorral, grafikus vezérlőt magában foglaló 945GM chipsettel és a 802.11a/b/g szabványokkal kompatibilis PRO/Wireless 3945ABG WLAN kártyával. A rendszermemória alapkiépítésben 512 MB-os, a – természetesen rázkódásvédelemmel ellátott – merevlemez 80 GB-os, emellett egy DVD-író is kerül a gépbe. A 13,3 colos kijelző felbontása 1024x768 pixel, maximális fényereje a kültéri munkához is alkalmas 540 cd/m2.

A mobil munkások számára elengedhetetlen a kommunikáció lehetősége, így a már említett WLAN-vezérlőn kívül modem és Gigabit Ethernet áll rendelkezésre, de rendelhető a CF-74 beépített Bluetooth 2.0 interfésszel és GSM/GPRS/EDGE modemmel is. A notesz SD/MMC memóriakártyákat képes kezelni, bővítését PC Card és Express Card aljzatok szolgálják. USB 2.0 csatlakozóból ugyan csupán kettő van, ám nem tűnt el a méréseknél még ma is gyakran igényelt soros port.

A biztonságért TPM chip és többszintű jelszóbeállítási opciók kezeskednek; választható kellék az integrált ujjlenyomat-leolvasó, valamint a Smart Card olvasó is. A felhasználási területhez illik az erős, 7,8 Ah-s lítiumion akkumulátor, mely egy töltéssel akár nyolc órányi folyamatos munkát tesz lehetővé. A Toughbook CF-74 Windows XP Professional operációs rendszerrel, biztonsági és más alkalmazásokkal kerül az üzletekbe; ára – felszereltségtől függően – 3800 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés