Jól tűri a vizet Panasonic új notebookja

Egyelőre csak Japánban kapható a Panasonic Toughbook (a szigetországban Letsnote márkanév alatt futó) noteszgépcsaládjának legújabb típusa, mely a kommersz piacra szánt hordozható számítógépek mezőnyéből rendkívüli strapabíróságával emelkedik ki. A Letsnote CF-Y5 gépek mindemellett a legmodernebb technológiát tartalmazzák, így a konfiguráció egyik alappillére az Intel kétmagos Core Duo processzora.

A noteszgép kissé szokatlan kialakítása mellett leginkább azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a gép alaplapját, processzorát, a merevlemezt, illetve a fontosabb komponenseket egy szivárgó víztől védő, folyadékelvezető rendszert tartalmazó kasztni öleli körül. A Letsnote CF-Y5 ennek megfelelően korlátozottan vízálló, a gyártó szerint akár szemerkélő esőben is használható a meghibásodás veszélye nélkül. A burkolat a megerősített váznak köszönhetően fokozottan ellenáll a nagyobb ütéseknek vagy akár 100 kilogrammos nyomásnak is, ami tekintve, hogy a gép tömege optikai egységgel sem éri el a másfél kilogrammot (1,49 kg), kifejezetten bravúros értéknek tűnik.

Az 1,5 GHz-en járó Core Duo LV processzorral szerelt, többek között 14 hüvelykes, SXGA+ (1400x1050 pixeles) felbontású kijelzővel, 512 MB memóriával, 60 gigabájtos merevlemezzel, DVD-íróval és 802.11a/b/g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlővel ellátott Letsnote CF-Y5 alapgép egyelőre csak Japánban kapható; a noteszgép ára átszámítva csaknem 500 000 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés