Hirdetés

Robusztus kijelző vezetékek nélkül

Vállalati környezetben ma már természetes, hogy a fontos adatok elérhetők elektronikus formában is, esetleg kizárólag ilyen módon. Ha az adatokhoz, dokumentumokhoz a telephelyen vagy külső terepen mozgó munkatársak részére kell biztosítani hozzáférést, elkerülhetetlen hordozható eszközök és a vezeték nélküli adatátvitel bevetése. A PDA-k azonban gyakran nem nyújtanak elég teljesítményt vagy túl kicsi a kijelzőjük, a noteszgépek használata sokszor körülményes, a tablet PC-k pedig sérülékenyek és költségesek vagy robusztusak és még drágábbak.

Egy köztes megoldással próbálkozott a Panasonic, amikor a környezeti behatásoknak ellenálló Toughbook termékcsaládjában tavaly piacra dobta első vezeték nélküli kijelzőjét. Az MDWD (Mobile Data Wireless Display) IEEE 802.11b szabvány szerint volt képes kommunikálni egy megfelelő interfésszel ellátott Toughbookkal, a kezelést érintésérzékeny kijelzőpanel tette lehetővé. Az ütődések, nedvesség és kosz elviselésére felkészített eszközt azóta továbbfejlesztették; az újabb, egyszerűen csak Wireless Display névre keresztelt modell már nem pusztán egy notebook vagy asztali PC „távoli monitoraként” alkalmazható, hanem terminálként Citrix és Microsoft Windows szerverekkel is képes együttműködni.

A Toughbook Wireless Display 10,4 hüvelyk képátlójú kijelzőpanellel rendelkezik, melynek felbontása 1024x768 pixel, fényereje 460 cd/m2. Az eszköz támogatja a kézírás-felismerést, opcionálisan mágneskártya-olvasóval és ujjlenyomat-olvasóval is rendelhető. Ellátták mikrofonnal és hangszóróval, audiocsatlakozókkal, USB 1.1, és 10/100 megabites Ethernet interfésszel. Vezeték nélküli kapcsolatra Bluetooth 1.2 (class 2), illetve IEEE 802.11b szabvány szerint képes, utóbbi esetében a WEP mellett ismeri a WPA titkosítást és a 802.1x autentikációt is.

A készülék tömege 1,18 kg, mérete 21,3 x 27,4 x 3,6 cm; 5200 mAh-s akkumulátora elsősorban a Wi-Fi használatától és a megjelenítő fényerejétől függően 4 és 10 óra között alakul. A Wireless Display 1750 dolláros áron kerül piacra, mely három év garanciát foglal magában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés