Hirdetés

4 GHz-et kínál fel a Team Group DDR4-es újdonsága

Hirdetés

A Team Group elkezdte ostromolni a komolyabb teljesítményszinteket, így bejelentettek egy új Xtreem sorozatú memóriamodult. A DDR4-es memórialapkákkal felvértezett termék 4 GHz-es effektív órajelet kínál, amihez persze a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségre van szükség, illetve az időzítés is meglehetősen magas: CL 18-22-22-40.

Az új, 4 GHz-es Team Group Xtreem csak 4 GB-os modul formájában lesz elérhető, de lesz kétcsatornás csomag is, amely összesen 8 GB-nyi kapacitást kínál a potenciális vásárlók számára. A memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda, amely segíti a termelt hőmennyiség elvezetését, ráadásul a színe lehet fekete vagy ezüst, és ehhez igazodik a felragasztott matrica is.

Természetesen ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés