2017. november 19., vasárnap

Útvonal

Hírek » Memória rovat

Durva kapacitású DDR4-es G.Skill memóriacsomag jön

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Ripjaws V sorozatú csomag sok, relatíve gyors memóriamodult tartalmaz.

Hirdetés

A G.Skill bejelentette a legújabb Ripjaws V sorozatú, DDR4-es memóriacsomagját, amely nem kevesebb, mint 3 GHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz. Ezek a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségen üzemelnek, az időzítésük pedig CL 14-14-14-34 lesz.


[+]

Az előző bekezdésben taglalt paraméterek önmagukban nem számítanak nagy dolognak, de az már igen, hogy a memóriacsomag nyolc darab 16 GB-os modult kínál, amelyek négycsatornás működésre vannak felkészítve. Az összesen 128 GB-os kapacitást kínáló memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda is, amely piros és fekete színben kérhető.

Ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.