A TCL elhozta Európába első 8K tévéjét

A 75 hüvelykes X915 az Android TV okostévé rendszerre épül.

A TCL bejelentette, hogy hosszas várakozás után végre elhozza Európába is 8K televízióját. Azaz a szép lassan megkerülhetetlenné váló kínai konszern is világossá tette, hogy lát fantáziát az extrém felbontásban.

A X915 fantázianevű modellbe saját fejlesztésű és gyártású, 75 hüvelykes képátlójú kvantumpontos QLED panelt építettek a tervezők, továbbá FALD rendszerű háttérvilágítást alkalmaztak, azaz az egyedileg vezérelhető csoportokba rendezett fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezik el. Viszont a termék nem kapta meg a vállalat által csodafegyverkét emlegetett MiniLED technológiát.


[+]

A gyártó állítása szerint a maximális fénysűrűség 1000 cd/m² körül alakul, ami azért lényegesen alulmúlja azt, mint amit a Samsung QLED tévéi produkálnak. A modell támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését (a HDR10+ és a Dolby Vision szabványokat egyaránt), valamint a VRR (variable refresh rate) és ALLM (auto low latency mode) funkciók használatát. A fejlesztés az Android TV nevű okostévé rendszerre épül, viszont még nem az Android 10 alapú verzióra, ami miatt a 8K tartalmak YouTube-on történő streameléséhez szükséges AV1 formátum támogatásról (ez az új Androiddal érkezik majd) egyelőre le kell mondani.

A TCL X915 4000 eurós, azaz 1 415 000 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül majd a boltokba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés