Szörnyetegként tekint az XFX az új Radeonjára

Hirdetés

Az XFX hamarosan előáll a Radeon HD 7770 Monster VGA-val, mely alapvetően az elmúlt év közepén megjelent megújult verzióra épül. Ennek megfelelően a 640 shader részelemmel dolgozó Cape Verde kódnevű lapka 1,1 GHz-es órajelen üzemel majd, míg az 1 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 5 GHz-en fog ketyegni. Utóbbi gyári tuningnak számít, mivel a referenciaparamétert követő modellek 4,5 GHz-en dolgoznak.


(forrás: EXPreview)

A kártya hűtése külsőre nem tűnik valami komoly megoldásnak, de a termék 80 wattos TDP limittel dolgozik, így ezt a hőmennyiséget minden bizonnyal csendesen elvezeti az XFX saját tervezésű rendszere. A DirectX 11.1-et támogató VGA egy darab 6 tűs PCI Express interfészt igényel, emellett a hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított.

Az XFX a Radeon HD 7770 Monster szállítását Kínában már megkezdte, és valószínű, hogy innen a nyugati országokba is elszivárog. A termék megjelenése egyébként nem véletlenül lett mostanra időzítve, ugyanis az AMD bejelentette, hogy a Never Settle Reloaded kezdeményezést a Radeon HD 7770-es VGA-kra is kiterjeszti. Utóbbi a kártyákhoz ingyen Far Cry 3 jár a programban részt vevő kereskedőknél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Előzmények

Hirdetés