Újabb hőkamrás Radeon HD 7770-nel készült a Sapphire

A Sapphire az elmúlt év közepén állt elő a hőkamrás Radeon HD 7770-es VGA-val, mely a cég Vapor-X hűtőjét használta. Most egy újabb verzió érkezett, és külső tulajdonságait tekintve az elődöt másolja. Ennek megfelelően a hűtője egy nagyobb méretű, hővezető csövekkel megspékelt bordába vezeti el a keletkező hőt, az aktív hűtésről pedig két ventilátor gondoskodik.

Az újdonságon az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-ja található, mely 640 darab shader részelemmel dolgozik, a 128 bites memóriabuszhoz pedig 1 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning az elődhöz képest valamivel visszafogottabb, így a lapka a gyári 1 GHz-es órajelen ketyeg, de a GDDR5 szabványú memóriák effektív frekvenciája 5 GHz lesz, ami 500 MHz-cel magasabb, mint amit az AMD ajánl.

A DirectX 11.1-et támogató kártya egy darab 6 tűs PCI Express interfészt igényel, emellett a VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított. A Sapphire Radeon HD 7770 Vapor-X Black Diamond forgalmazása hamarosan megkezdődik, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés