Egy szingapúri üzlet már árulja a Bulldozert

Érdekes hírek érkeznek egy távol-keleti országból. Történ ugyanis, hogy egy szingapúri webáruház elkezdte árulni az AMD új generációs processzorait. Név szerint az FX-8110 és az FX-8130P jelzésű termékekről van szó. A legfontosabb tudni, hogy az AMD az új CPU-k forgalmazását hivatalosan nem kezdte meg, vagyis az árúk minden bizonnyal B1-es steppingre épülő mérnöki minták, azaz nem a végleges lapkákat használnak. Ettől függetlenül – átszámolva – 411 és 493 USA dollárért mindkettőt meg lehet vásárolni.

Természetesen senkit sem biztatnánk arra, hogy vásároljon egy példányt, ugyanis még az alaplapgyártók sem készítették fel a BIOS-okat a Zambezi kódnevű processzorok tökéletes támogatására, továbbá a végleges stepping a B2-es lesz, ami esetleg működésbeli hibákat orvosolhat.

A pletykák szerint a fentebb említett két processzor nem is fog létezni, mivel más modellek érkeznek helyettük. Ez az információ közel sincs megerősítve, de úgy tudjuk, hogy a legerősebb, Zambezi lapkára épülő modell a 125 wattos TDP osztályba sorolt FX-8150-es lesz 3,6 GHz-es alapórajellel, illetve 4,2 GHz-es maximális Turbo Core-ral. Emellett mind a nyolc integer magra 4 GHz-es Turbo Core 2.0-s érték vonatkozik majd. Az informátorunk szerint a nyolcmagos CPU-kat tartalmazó 8100-as sorozatba még az FX-8120 és az FX-8100 érkezik, és ezek rendre 3,1 és 2,8 GHz-es alapórajellel jönnek 3,7 és 4 GHz-es maximális Turbo Core mellett. Ha minden igaz, akkor az összes integer magra kiterjedő órajelnövekedés itt is 400 MHz lesz. A forrásunk szerint az FX-8100 a 95 wattos TDP osztályba kerül, de a FX-8120-ról nincs pontos adat. Az AMD korábbi stratégiáját figyelembe véve nem lehetetlen, hogy lesz egy 125 és egy 95 wattos verzió is. Sajnos az árakról, és a hatmagos, valamint a négymagos modellekről semmit sem tudtunk meg. Idővel persze úgyis kiderül minden.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés