A SteelSeries Prime egerek összementek a mosásban

Az elsősorban tenyeres és karmos fogásokhoz ajánlott kurzorkergetők friss variációi nem csupán kisebbek, de érezhetően könnyebbek is lettek.

Hirdetés

A SteelSeries két egérrel is bővítette kínálatát, amelyek a nemrégiben megjelent Prime modellek kicsinyített testvérei, és stílszerű módon a Prime Mini, illetve Prime Mini Wireless nevet kapták. A szigorúan jobbkezes, ötgombos újdonságok fizikai mérete egyezik; mindkettő 120,3 mm hosszú, 66,2 mm széles és 40,7 mm magas, s míg a madzagos verzió 61, addig a vezeték nélküli változat 73 grammot nyom a mérlegen.


[+]

A páros közös nevezője még a fő klikkek alatt megbújó, meglehetősen sajátságos karakterisztikájú, acél torziós rugóval és neodímium mágnessel operáló Prestige OM optikai kapcsolók, amik viszonylag könnyed voltuk ellenére eléggé taktilisnek mondhatók. A burkolatok sem változtak a termetesebb márkatársakhoz képest; az újoncok kültakarója ugyanabból a finom szemcsézésű és kellemes tapintású ABS-polikarbonátból készült, amit örömmel fogadunk.


[+]

A Prime Mini belsejében egy 100-tól 18 000 cpi-ig 100-as lépcsőkben skálázódó, 450 ips-es és 50 g-s TrueMove Pro szenzor lelt otthonra, ami elvileg a PixArt PMW 3389-es egy derivációja. Mivel a kábelmentes szegmensben az érzékelő fogyasztása kulcsfontosságú tényező, a Prime Mini Wirelessben egy TrueMove Air egység dolgozik, amelynek felbontása és léptékezése megegyezik a rokonéval, ám "csak" 400 ips-es perfect controlra és 40 g-s gyorsulástűrésre számíthatunk tőle – ha minden igaz, egy egyedi SROM-mal ellátott PixArt PAW 3335-ről van szó.


[+]

Az alapértelmezett cpi beállítások némileg eltérnek a normától, ugyanis 400, 800, 1200, 2400, valamint 3200 cpi-s fokozatokról beszélünk. A polling rate természetesen 1000 Hz-ig kúszhat fel, és ez is a gyárilag inicializált érték, és azt még érdemes megjegyezni, hogy a beállítások belső memóriában kerülnek mentésre. Persze a csipetnyi RGB sem maradhatott ki a receptből, de az igazodik a patkányok visszafogottan elegáns stílusához, hiszen csak a görgőn teszi tiszteletét, ráadásul állapotjelzőként úgyszintén funkcionál.


[+]

A 2,4 GHz-es frekvencián kommunikáló, USB Type-C-s vevőt használó típus akkumulátora nagyjából 100 órás üzemidőt ígér, és a töltése egy USB Type-C/Type-A-as parakábellel valósul meg, ami ha ugyanolyan, mint a nagyobb Prime esetében, akkor nem kiemelkedőnek, de decensnek neveznénk. Adalék a történethez, hogy a termék dobozából előkerül még egy toldó adapter is. A vezetékes Prime Mini ugyanezt a Super Meshnek nevezett zsineget kapta, s ebből már adja magát, hogy leválasztható formában implementálták.

A rágcsálók alján virgin grade PTFE tappancsok és a cpi-váltó tanyáznak, illetőleg a Prime Mini Wireless power gombja ugyancsak itt állomásozik. Az árakat 70, továbbá 140 euróban határozták meg, s noha a másodikat húzósnak tartjuk annak fényében, hogy a kapcsolat szintje nem teljesen éri el a Logitech Lightspeed vagy például a Razer HyperSpeed által felállított mércét, az előbbi összeget "élhetőnek" gondoljuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés