Hirdetés

A Stealth 21,5”-es érintőkijelzője dacol az időjárás viszontagságaival

Hirdetés

Az elsősorban beágyazott rendszereiről és ipari környezetbe szánt informatikai eszközeiről ismert Stealth Computer a napokban mutatta be legújabb LCD monitorát, az SVM-2150W-t, amely a szokásos beltéri viszonyokhoz képest sokkal zordabb környezetben és terepen is megállja a helyét. A specifikáció szerint a NEMA 4/IP65 követelményeinek megfelelő, jól szigetelt burkolatot kapott, mely fröccsenő víz, eső, magas páratartalom vagy por ellen is megvédi az elektronikát, legalábbis ha megfelelően kerül beszerelésre.


[+]

A gyártó főleg kültéri, ipari és tengeri felhasználásra szánja, így nem meglepő, hogy széles hőmérsékleti tartományban üzemképes: -10 és +50 °C között zokszó nélkül teszi a dolgát. A 21,5”-es képátlójú, 1920x1080 pixel megjelenítésére alkalmas, 16:9 képarányú kijelző paneltípusa ismereten, de a 170/160 fokos betekintési szögekből arra lehet következtetni, hogy TN+film panel lapul a készülékben. Persze ez nem nagy gond, hiszen egy halászhajón hánykolódva aránylag kevesen szoktak kép- vagy kiadványszerkesztéssel foglalatoskodni. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy LED-es háttérvilágítása igen erőteljes, maximum 1000 cd/m²-es fényerősségre képes, így közvetlen napsütésben is jól olvasható marad a monitor.


[+]

A tabletekből és okostelefonokból jól ismert kapacitív érintésérzékeléssel szemben az SVM-2150W rezisztív felületet kapott, amely vizes kézzel vagy akár kesztyűben is működőképes. A tapogatós beviteli részleg USB porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. A tipikusan 40-45 wattot fogyasztó kijelző bármilyen (kellő teljesítményű) 9 és 36 volt közötti DC tápegységről üzemeltethető, ezzel is tovább szélesítve felhasználhatóságának lehetőségeit. Bemenetek tekintetében népes a felhozatal, fedélzetén többek között 2 x D-Sub, 2 x DVI és 3 x kompozit (NTSC) RCA csatlakozó található. PiP (Picture in Picture) képességének köszönhetően egyszerre akár több forrás képe is megjeleníthető.


[+]

A Stealth SVM-2150W LCD kijelző vételára 3195 dollár.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés