Hirdetés

Dupla akkumulátorral és térhangzással kecsegtetnek az új SteelSeries headsetek

Az Arctis Nova Pro vezetékes és vezeték nélküli verzióban is megvásárolható lesz, utóbbi ráadásul zajszűrésre is képes.

Leleplezte legújabb headsetjét a SteelSeries, az Arctis Nova Pro ráadásul rögtön kétféle, vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is elérhető lesz. Mindkét változathoz megkapjuk a gyártó új, második generációs GameDAC külső egységét, amelynek OLED kijelzője és vezérlőtárcsája alatt egy ESS Sabre 9218PQ40 Quad DAC dolgozik, ami elődjénél 78%-kal tisztább hangot ígér, az ízlésünkhöz passzoló hangzásvilág elérésében pedig a 10 sávos hangszínszabályzó lesz segítségünkre.


[+]

Míg a vezetékes alapmodell jack csatlakozóval köthető a DAC-re, addig a vezeték nélküli variáns 2,4 GHz-es frekvencián keresztül képes vele kommunikálni, továbbá a Bluetooth 5.2-es kapcsolat is rendelkezésünkre áll, a két csatlakozási módot pedig akár egyszerre, egymással párhuzamosan is használhatjuk. A GameDAC szintén két csatlakozási lehetőséggel, egészen pontosan két USB Type-C csatlakozóval lett ellátva, így egyszerre akár két eszközre is ráköthetjük a motyót, a kettő közti váltást pedig közvetlenül a DAC fedélzeti rendszerén belül végezhetjük el.


[+]

Maga a headset 40 milliméteres, 10 és 40 000 Hz közötti hangtartományt lefedő driverekkel lett megáldva, amelyek az USB-s külső egységet bevetve virtuális térhangzással is használhatók a Sony konzoljain és a Microsoft eszközein egyaránt. A műbőrrel borított hangszórók szükség esetén befordíthatóak, helyük pedig egy fémből készült fejpánt két végén van, utóbbi kényelmét a mérnökök egy flexibilis gumi pánttal igyekeztek tovább növelni.


[+]

A fejhallgatók része még egy, a házba is visszatolható, mesterséges intelligencia-alapú zajszűrő technológiával felvértezett mikrofon is, sőt, a vezeték nélküli verziónál tartalomfogyasztás közben is élvezhetjük a zajszűrés előnyeit, merthogy az eszköz transzparens módban is működő ANC funkcióval is el lett látva. Szintén a Nova Pro Wireless extrái közé tartozik a dupla akkumulátoros energiaellátási rendszer (a jackes változatnál erre nyilvánvaló okok miatt nincs szükség), így a headset az egyik telep töltése közben is használható marad, egyetlen akkumulátor pedig egy feltöltéssel 18-22 óra használati időre képes, attól függően, hogy csak az egyik, vagy egyszerre mindkettő csatlakozási módot használtuk-e.

A SteelSeries Arctis Nova Pro és Nova Pro Wireless már megvásárolható a gyártó webáruházából, virtuális árcédulájukon 280 és 380 eurós összegek szerepelnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés