SSD-s és HDD-s adattároló újdonságok

Úgy tűnik, a Buffalo egyik jelmondata: a PATA élt, a PATA él, a PATA élni fog. A gyártó még mindig nem képesek elszakadni a manapság már szinte idejétmúlt interfésztől. Ez persze jó dolog, hiszen a régebbi notebookok, és a SATA nélküli alaplapok még mindig csak ilyen tárolókkal szerelhetők fel, sőt – hála a Buffalónak – SSD is rájuk köthető. Az áprilisban bemutatott SHD-NHPU2 széria ezúttal a meglévő 32, 64 és 128 GB kapacitású modellek mellett immár 256 GB-os változatban is kapható lesz. A 64 MB gyorsítótárra rendelkező tároló MLC NAND flash chipekből épül fel, az adatátviteli sebessége pedig elérheti a 101 MB/s-ot is. A PATA mellett 2.0-s USB csatlakozós kivitelben is megvásárolható az 1220 dollárba kerülő SSD.

Buffalo SHD-NHPU2 SSD ezúttal 256 GB-tal
Buffalo SHD-NHPU2 SSD ezúttal 256 GB-tal

A Hitachi az X Mobile Drive hordozható HDD sorozatát leplezte le, amely augusztusban jelenik meg. A termékcsalád egyelőre 250, 320 és 500 GB-os méretben lesz kapható. A készülékek 165 grammos tömegűek, kiterjedésük 83 x 122 x 23 mm-es, a számítógépre pedig 2.0-s USB csatlakozóval kapcsolhatók. Előtelepítve kerül rájuk biztonsági mentés készítését segítő program is.

Hitachi X Mobile Drive [+]
Hitachi X Mobile Drive [+]

A Silicon Power műhelyéből egy parányi pendrive érkezett, a Touch 851 Crystal Disk, amely mindössze 32 x 16 x 4 mm-es méretekkel rendelkezik. A burkolata megerősített cink-ötvözet, amely ellenállóvá teszi a tárolót a vízzel, porral, ütődésekkel és a vibrációval szemben. A terméknek arany és ezüst színű változata lesz, és nyakláncot is adnak hozzá, amellyel szerintük akár ékszerként is hordható a csillogó pendrive. A Touch 851 2, 4, 8 és 16 GB-os verziókban érhető majd el. A friss versenyzőkre élettartam garancia vonatkozik, de az áruk egyelőre ismeretlen.

Silicon Power Touch 851 Crystal Disk [+]
Silicon Power Touch 851 Crystal Disk [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés