Biztonságos adattárolás, extrém körülmények között is

Adattárolókból a jelek szerint a nyári kánikulában bővelkedő uborkaszezon alatt sincs hiány. Ezúttal az Apricorn, a LaCie és a számítógépházairól ismert Lian Li teríti lapjait.

Az Apricorn a nem éppen egyszerű hordozható adattárolóiról híres, így nem meglepő a friss terméke sem. Az Aegis Bio egy nagy kapacitású 2,5”-es merevlemezt tartalmazó külső tároló, amelyet ujjlenyomat-olvasóval láttak el, így garantáltan csak a tulajdonosa rendelkezhet az adatokkal. Ebben az UPEK TouchStrip érzékelője van a felhasználó segítségére. Ha ez nem lenne elég, valós idejű, 128 bites hardveres kódolással is titkosíthatók az adatok. A fizikai védelemről a 16 pontos omni-direkciós, azaz minden irányt figyelő rázkódásvédelmi rendszer gondoskodik. A tároló egyébként egy 640 GB-os modell, ami 5400-as fordulatszámon üzemel, gyorsítótárként pedig 8 MB-ot kapott. A számítógéphez 2.0-s USB-n keresztül csatlakoztatható terméket három év garanciával árusítják, a boltban pedig 160 dollárt kell fizetni érte.

Apricorn Aegis Bio
Apricorn Aegis Bio

A LaCie sem bízta a véletlenre a biztonság kérdését a legújabb pendrive-jai kifejlesztésnél, így egy igazán robusztus, extrém körülményeket is kibíró tároló született az XtremeKey személyében. Ilyen flash meghajtókkal idáig leginkább csak a Corsair és az OCZ kínálatában találkozhattunk, de a LaCie jó eséllyel indul a hasonló elismertség felé. Az eszközök henger alakú burkolata 2 mm vastagságú fémötvözetből készült, ami cinkből, alumíniumból, magnéziumból és rézből áll. Ez a tok 100 méteres mélységig biztosítja a tartalma vízállóságát, és kibírja az 5 méteres esést is, sőt a -50°C-tól +200°C-os hőmérsékleti zónán belül is tűlélik az adatok. A kapacitása 8-tól 64 GB-ig terjed, írási és olvasási tempója pedig 30 és 40 MB/s lehet maximum, mivel 2.0-s USB csatlakozóval látták el. Az újdonságok augusztustól lesznek kaphatóak 50 dolláros kezdőáron.

LaCie XtremeKey - pendrive, nem sószóró! [+]
LaCie XtremeKey - pendrive, nem sószóró! [+]

A Lian Li gyáraiból kivételesen nem ház érkezett, legalábbis nem számítógépház. Az EX-10Q SATA háttértárak számára készített külső tároló, amely 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik, így igazán gyors adatátvitelt tesz lehetővé a PC-vel. A 75 x 12 x 130 mm-es alumínium dobozban a VIA VL700 USB 3.0 to SATA vezérlőcsipje lapul. A fekete, kék, piros és szürke színben érkező házakra augusztus elejéig kell csak várni, 30 dollár ellenében pedig haza is lehet őket vinni.

Lian Li EX-10Q - ház, ezúttal tárolóknak
Lian Li EX-10Q - ház, ezúttal tárolóknak

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés