Flash-alapú adattárolók a Silicon Powertől

Hirdetés

A Computexről a sok adattárolókkal foglalkozó gyártó közül a Silicon Power sem hiányzott. A cég néhány új és régebbi, népszerű termékét vitt a kiállításra. A gyártó egyedi megjelenésű termékeit felsorakoztató, Unique névre keresztelt sorozata a Unique 530 modellel bővült, ami egy vastag, ellenálló burkolattal körbevett USB-s pendrive. A csatlakozót használat után vissza lehet húzni a belsejébe, ahol védett a külső behatások ellen. Egyelőre annyira friss a tároló, hogy bővebb információ még nincs róla, de reméljük, hamarosan kiderülnek az adatátviteli tempók és az egyéb technikai adatok az árak mellett.

Silicon Power Unique 530 [+] (forrás: PROHARDVER!)
Silicon Power Unique 530 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A parányi, flash-alapú háttértárak közt a másik újdonság a LuxMini sorozat 950-es típusa. A látványos, stílusos pendrive-okat tartalmazó széria friss tagja már 3.0-s USB csatlakozóval lesz felszerelve. A fényes adattároló 64 és 128 GB-os kapacitásban lesz kapható, az olvasási és írási tempók pedig elérhetik a 200 és 100 MB/s-ot.

Pendrive-ok tömkelege a falon [+] (forrás: PROHARDVER!)
Pendrive-ok tömkelege a falon, középen a LuxMini 950-nel (forrás: PROHARDVER!) [+]

A gyártó további készülékei is bemutatásra kerültek, ezek a Touch 810, a Touch 820, a Touch 830, a Touch 850 és a Luxmini 920 pendrive-ok, illetve a 2,5”-es SSD-k, az Armor A70 és Armor A80. Az Armor A70-nek érkezik hamarosan egy 3.0-s USB interfésszel ellátott verziója is, ami 108, illetve 106 MB/s-os olvasási és írási sebességre képes.

Silicon Power Armor A70 - egyelőre a 2.0-s USB-sek még [+] (forrás: PROHARDVER!)
Silicon Power Armor A70 - egyelőre a 2.0-s USB-sek (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az SSD-k termékcsaládjában jelent meg a SATA felületű, 2,5”-es méretű E10 is, amely 32, 64, 128 és 256 GB-os változatokban lesz kapható. Az MLC NAND flash chipekre épülő tároló 230 MB/s-mal tudja az adatokat olvasni, és 150 MB/s-mal írni. Megerősített burkolatának köszönhetően a rázkódást és a nagyobb eséseket is kibírja, garanciából pedig két évet vállal rá a Silicon Power. Az E20-as modell már nem csak SATA csatlakozóval, hanem mini USB-vel is el lett látva, így hordozható SSD-ként is használható.

E10 és E20 SSD tárolók [+] (forrás: PROHARDVER!)
E10 és E20 SSD tárolók (forrás: PROHARDVER!) [+]

A memóriakártyák külön falat kaptak, így szinte az egész SD, SDHC, SDXC és CompactFlash termékkínálat képviseltette magát. Élen persze a 600x-os 64 GB kapacitású CompactFlash kártyával.

Memóriakártyák minden mennyiségben [+] (forrás: Prohardver!)
Memóriakártyák minden mennyiségben (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés