Hirdetés

Spártai kocka az X2 fémjelzésével

A holland gyökerű cég SPARTAN házának második variációja látott napvilágot, a LAN partikra járó játékosok örömére.

Az új variáns nagyon fantáziadúsan a SPARTAN 716 névre hallgat, és négy PCI bővítőhellyel megspékelt belsejébe elhelyezhetünk microATX és Mini-ITX formátumú alaplapot egyaránt. Szerencsére tápegység tekintetében sem kell túl sokáig kutakodnunk a piacon, mivel a kuckó támogatja a sztenderd ATX-es méreteket.


[+]

A fronton és az oldalakon edzett üvegpaneleket viselő kalyiba esetében a kompakt méret némi hordozhatósággal társul, hiszen az alul és felül elhelyezett fém hordfüleknek köszönhetően könnyen szállítható a drága. Megszakadni biztosan nem fogunk, hiszen a terméknévben található spártai jelző minden bizonnyal az egyszerűségre, és nem a határtalan masszívságra utal: a 0,5 mm-es SPCC váznak hála semmiképpen nem ajánljuk, hogy a Taügetoszról lábbal segítsük le a masinánknak otthont adó csöppséget.


[+]

A belsőben amúgy három 2,5/3,5 hüvelykes meghajtónak szorítottak helyet a tervezők, de processzorhűtőnk és grafikus vezérlőnk számára is 160, illetve 245 milliméternyi placc áll szabadon. A belső légáramlatok javítása érdekében az előlap mögé és felülre egy-egy 120 vagy 140, alulra egy 80 mm-es légkavarót szerelhetünk be, miközben az előlapi I/O szegletén két USB 3.0, egy USB 2.0 port, egy fejhallgató- és egy mikrofon jack várja első bevetését.

X2 SPARTAN 716
Fizikai méretek 312 x 216 x 315 mm (MA x SZ x MÉ)
Támogatott alaplap formátumok Mini-ITX, microATX
Szín fekete
Bővítőhelyek száma 4
Merevlemez fiókok 3 db 2,5"/3,5"
Előlapi I/O

2 db USB 3.0, 2 db USB 2.0, fejhallgató- és mikrofon jack

Beépíthető ventilátorok száma elöl 1 db 120/140 mm, felül 1 db 120/140 mm, hátul 1 db 80 mm
Gyárilag mellékelt ventilátorok száma -
CPU-hűtő max. magassága 160 mm
VGA max. hosszúsága 245 mm
Tömeg 7 kg

Az X2 újdonsága 60 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba, és két év garancia jár hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • X2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés