Hirdetés

Kétoldalt üveggel borított ház a Spire jóvoltából

Az X2 Taraxx nem éppen olcsó, cserébe első pillantásra jónak tűnő szellőzést, és RGB LED-ektől mentes kialakítást kapott.

A Spire bemutatta legújabb, X2 almárkájába tartozó számítógépházát, a Taraxxot. Az 1,2 mm vastag, feketére festett acél szerkezetet jól láthatóan a szellőzés jegyében tervezték, előlapja ugyanis annyira nyitott, hogy még ventilátorokat sem lehet rá belülről felfogatni, a három-három 120 mm átmérőjű légkavarók az alaplaptálcán és a tetőlap alatt kaphatnak helyet, persze csak ha nem akarunk inkább 240 mm hosszú radiátorokat a helyükre pakolni.


[+]

A ház két oldala 4 mm vastag edzett üveggel van burkolva, ezek valószínűleg sokat nyomhatnak az eszköz 8 kilogrammos össztömegébe. Az 530 x 220 x 440 cm külső méreteknek megfelelően legfeljebb ATX méretű alaplapok befogadását teszik lehetővé, alatta már az ATX formátumú tápegység helye lakozik, elválasztó lemez nélkül. A hátoldalon 7 db alaplapi bővítőkártya nyílását találjuk, ide szerelhetünk például egy (vagy több) legfeljebb 350 mm hosszú grafikus kártyát, a lap másik fontos szereplője, vagyis a processzorhűtő magasságát 135 milliméterben maximalizálták. Adattárolóból összesen négy darabot telepíthetünk a beltérbe, ebből kettő 3,5 hüvelykes, míg a maradék csak 2,5 hüvelykes lehet. Az előlapi csatlakozókat tekintve nem vagyunk elkényeztetve, a különálló audio ki- és bemenetek mellett csupán kettő darab USB 2.0 és egy darab USB 3.0 sorakozik.


[+]

Az X2 Taraxx már megvásárolható a gyártói weboldalról, ára pedig viszonylag borsos, egészen pontosan 80 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • X2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés